Mohammed lähetettiin varmaan kuolemaan! Mohammed tapetaan jo lentokentällä! Ohisalon Majuri murhattiin!

EI KOSKAAN ENÄÄ!

ohisalo.jpg

Paitsi tietysti turistina voi mennä sinne vaaralliseen kotimaahan, jossa Suomen sosiaalituki on jopa 5. 000 euroa ostovoimaltaan. Nyt on paljastunut muutamien Suomesta turvapaikan saaneiden afgaanien oleskelleen kotimaassaan ja olevan nyt pulassa. Määrä on varmasti paljon suurempi ja monet lähtivät sieltä ennen talibanien valtaan nousua.

Tässä kuvassa somali Mohammed Hawars, joka antakoon kasvot pakolaisten kokemille rajattomille kauhuille ja kuoleman vaaralle.

mohammed.jpg

Hän onnistui nipin napin pakenemaan varmaa kuolemaa Somaliasta ja sai turvapaikan Ruotsista. Oleskeluluvan saatuaan hänen turvallisuuskäsityksensä jotenkin muuttui ja hän matkusti kolmen sisaruksensa ja isänsä kanssa kuukaudeksi lomailemaan Somaliaaan. Hekin olivat paenneet Somaliasta aivan varmaa kuolemaa.

Nyt kävi kuitenkin sellainen kauhistuttava tapaus, että matkan järjestänyt Fly Olympic- lentoyhtiö teki konkurssin. Mohammed Hawars perheineen ja tuhat (1.000) muuta Ruotsin somalia oli jäänyt ilman paluulentoa jumiin Mogadishuun. He kaikki olivat paenneet varmaa kuolemaa Somaliasta ja saaneet turvapaikan Ruotsista. Palattuaan nyt turvallisesti turisteina kuukausien ja jopa vuosien lomalle he kokevat taas vastoinkäymisen paikassa, johon Ruotsin sosiaalitoimisto ei ylety.

Ruotsin somaleja oli siis tuhat kerralla Mogadishussa, joten kymmenet tuhannet Ruotsin somalit vierailevat ja oleskelevat vuosittain Somaliassa. Siinä maassa, josta he ovat nipin napin onnistuneet pakenemaan aivan varmaa kuolemaa. Ja sama Suomen somalien kanssa, tietysti!

Espoolainen kaupunginvaltuutettu ja 5- vuotiaasta asti Suomessa asunut Habiba Ali muutti 15- vuotiaana kahdeksi vuodeksi isänsä sukulaisten luokse Pohjois- Somaliaan. Siis kahdeksi vuodeksi (2v) siihen maahan, josta hänen isänsä oli perheineen paennut aivan varmaa kuolemaa.

Tästä elokuvasta voidaan päätellä, miksi Espoossa kasvanut teinityttö Habiba Ali yllättäen "halusikin" palata siihen varman kuoleman maahan: 16-vuotias Nisha asuu Oslossa ja elää kaksoiselämää. Kotona hän noudattaa tarkasti perheen pakistanilaisia perinteitä, mutta kavereiden kanssa hän on kuin kuka tahansa nykyajan teinityttö. Kun isälle selviää, että Nishalla on poikaystävä, tämä lähetetään Pakistaniin - maahan, jossa hän ei ole koskaan käynyt. Elokuva perustuu ohjaaja Iram Haqin omiin kokemuksiin.

Nyt Habiba Ali on jonkinlainen monikulttuurisuuskoordinaattori Espoossa ja sehän sopiikin somalinaiselle, koska heidän jyrkkä islaminsa, naisten tasa- arvonsa ja oikeuskäsityksensä on täsmälleen samanlaista kuin Afganistanin talibaneilla.

Suomen somaleilla on aivan yleinen tapa lähettää lapsensa kesälomien ajaksi Somaliaan oppimaan sitä oikeaa kulttuuria. Siis siihen maahan, josta heidän vanhempansa ovat paenneet aivan varmaa kuolemaa!

Mitä tästä opimme:

somppu.jpg

Nyt riittää! 

purra.jpg