Terveydenhoito on niin  tärkeä asia, että yhteiskunnan epäonnistuttua sen järjestämisessä alkaa kansa hoitaa sitä omalla tavallaan. Siis ne, jotka pystyvät ja silloinhan miljoonille köyhille jää vain koko ajan huonommaksi menevä ja enemmän ruuhkautuva julkinen sektori.

Kirvesmiehenä minä en tietenkään ole mikään asiantuntija terveydenhuollossa, mutta vielä vähemmän sitä näyttävät ymmärtävän siitä päättävät ihmiset.

Äskettäin eräs Sveitsissä asuva suomalainen sairaanhoitaja kertoi itsellään olevan 326 €/kk maksava pakollinen sairasvakuutus. Siihen ollaan meilläkin vauhdilla menossa, koska jo nyt yli miljoonalla ihmisellä on terveydenhoitovakuutus ja pian heitä on kaksi miljoonaa.

Terveyskeskusten lääkärit hoitavat päivässä 50% vähemmän potilaita kuin 20 vuotta sitten ja sitä on aivan turha millään apoteilla selittää. Eihän silloin hoitajilla ja muillakaan ammattilaisilla ole mitään tekemistä, jos lääkärit alkavat jo sen kolmen tunnin työrupeaman jälkeen paperitöihin ja lähtevät kotiin monta tuntia ennen työajan päättymistä

Sama 50% hoidon väheneminen on taatusti myös julkisessa hammashoidossa ja kalliit vehkeet seisovat, sekä muu henkilökunta vain hipelöi itseään.

Nyt on jo alettu vuokrata terveyskeskusten tiloja yrittäjinä toimiville lääkäreille, joiden palkka muodostuu ainoastaan hoidettujen potilaiden määrästä.

On nimenomaan Tehyn ja Superin ansiota, ettei julkisella sektorilla pystytä maksamaan sen tehdyn työn mukaan. Lääkäreistä ja varsinkin hammaslääkäreistä suuri enemmistö on naisia, mikä osin selittää asiaa. Naiset eivät tee esmes kotitöitä enempää kuin miehet, mutta he tekevät kaikkea 2-4 kertaa kauemmin. Kyllä, on pitkässä parisuhteessa todettu.

Annikka Saarikon kepulle rakentamassa kaksikätisessä rosvossa tehtiin muitakin järjenvastaisia päätöksiä. Kaikkien soten työntekijöiden palkat yhdenmukaistettiin samoiksi kautta maan, vaikka varsinkin Helsingin seudulla asumiskulut ovat jopa 500€/kk enemmän kuin Muu- Suomessa. Näin ollen Helsingin ja muiden kaupunkien sairaanhoitajat kokevat hävinneensä tuossa Saarikon veltossa politiikassa ja kostavat sen raakasti potilailleen.