Fst:n karseassa dokumentissa esitettiin, kuinka Moskovaan ja muihin Venäjän suurimpiin kaupunkeihin nousee kuin sieniä sateella linnoitettuja varakkaan väen lähiöitä. Näillä korkein muurein ympäröidyillä saarekkeilla asuvat Neuvostoliiton kuolinpesän ryöstäneet ökyrikkaat ja heidän politiikan johtoon asettamansa sätkynuket. Alueilla on täydelliset palvelut päiväkodeista kirkkoihin ja rynnäkkökiväärein aseistautuneet pienet yksityisarmeijat vartioivat levotonta rosvon unta. Asuuhan siellä tietysti ihan rehellisiä liikemiehiä ja johtajiakin, mutta ei yleensä hyvän omantunnon omaavan ihmisen tarvitse tuolla tavalla itseään aidata.

Venäjällä asuu yli 2 miljoonaa (Unicef v. 2002) lasta kaduilla ja viemäreissä, eikä heistä mitään uutteraa keskiluokkaa ole nousemassa. Nämä onnettomat muodostavat vartuttuaan omia pikku rosvoarmeijoitaan ja rupeavat hyökkäilemään noita rikkaiden linnoituksia vastaan. Ja taas painetaan torrakot kourassa peräkanaa pitkin laajaa Venäjänmaata, eikä kukaan ehdi nauttia marunan tuoksusta Donin rantatörmällä.

Eduskuntamme moraalin rapautumisesta huolimatta Suomi on kuitenkin vielä rauhallinen pohjoismainen demokratia ja yhteiskunta toimii loistavasti. Meillä on mallikelpoinen, hyvin koulutettu nuoriso ja jo yhdenkin pienen lapsen harhailu yksin öisellä kadulla aiheuttaa huolestuneen keskustelun tiedotusvälineissä. Tänäkin päivänä pahin mahdollinen kansallinen uhkakuvamme voisi olla vain, että pääministeri Matti Vanhasta tuikataan Sukarin porealtaassa puukolla persieseen. Tosin uusimpien mielipidemittausten mukaan laajat kansalaispiirit olisivatkin todennäköisesti valmiita esittämään sitä uudeksi liputuspäiväksi.

Norjan vaikutusvaltainen energiaministeri erosi äskettäin luvattomien mökkilaituriensa ja mitättömän pienen verovilppinsä paljastuttua. Tuo ryhdikäs nainen ilmoitti eronsa syyksi ministereiltä edellytettävän korkeampaa moraalia kuin tavallisilta kansalaisilta. Näin hyvin ovat asiat Norjassa!

Viime aikoina ovat jotkut piirit Suomessa julistaneet maskuliinisuuden elävän viimeisiä aikojaan. Mikäli näin vastoin kaikkia evoluutioteorian lakeja kävisikin, niin eiköhän syntyneeseen tyhjiöön ole aina tulijoita. Valtaosa Suomen kansantuotteesta syntyy edelleenkin hien ja testosteronin tuoksussa, sillä eihän nyt hiirtä näpyttämällä sentään kaikkea vielä voi tehdä.

Juutalaiset asuivat vuosisatoja ympäri maailmaa hajallaan ja ilman omaa valtiota. Kävivät ahkerasti kauppaa, harrastivat kaikkia mahdollisia taiteita ja huolellisesti vaalivat rikasta kulttuuriaan. Heidän rauhantahtoinen uskontonsa oli voimissaan ja Tooran opetusten mukaan nämä sivistyneet ihmiset aina riidoissa käänsivät ahdistelijalle myös toisen poskensa. Vuosisatojen kuluessa maailmalla vaeltaessaan he saivat kokea lukemattoman määrän pogromeja, joissa poskille läimimisen jälkeen yleensä vielä vetäistiin tylpällä esineellä takaraivoon. Toisessa maailmansodassa kokemansa joukkotuhon jälkeen he perustivat oman Israelin valtion, minne hommasivat myös runsaasti kättä pidempää. Eivätkä ole sen jälkeen ahdistelijoille toista poskeaan kääntäneet, mutta hyvin ovat pärjänneet!