Hallituksella on pian edessään huhtikuun kehysriihi ja siihen mennessä on jo vaadittu tuloksia. Nyt ilmestyivät uudet ja komeat luvut työllisyysasteesta, mutta ovatko ne täyttä huijausta?

Työllisiä oli tammikuussa 46 000 enemmän kuin vuosi sitten ja työttömiä 15 000 enemmän kuin vuoden 2019 tammikuussa, ilmenee Tilastokeskuksen tiistaina julkistamasta työvoimatutkimuksesta. Iltalehti.

Viimeinen vuosi on ollut puoliksi Sipilän ja puoliksi Rinne/Marinin hallitusta. Tänä aikana kaikki talouden luvut ovat kulkeneet huonompaan suuntaan, joten noin suuri kasvu työllisten määrässä ei tunnu uskottavalta.

Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavien määrä alkoi samaten kasvaa syksyllä. Joulukuussa 2019 lomautettujen määrä nousi 47 % edellisvuoden tilanteeseen nähden. Ansiopäivärahakulut kasvoivat tammikuussa 5 % vuoden takaiseen tilanteeseen nähden. TYJ.

Kuntien talous on huono ja ne vain lomauttavat väkeään aina kiihtyvään tahtiin, eikä uutta ei palkata. Mistä siis tulevat nuo uudet työllistyneet?

Esimerkiksi 15–24-vuotiaissa miehissä he ovat opiskelijoita ja varusmiehiä, 55–64-vuotiaissa naisissa vanhuus- ja työkyvyttömyyseläkkeeltä tulleita ja 25–34-vuotiaissa naisissa kotiäitejä ja opiskelijoita. Yliaktuaari Tatu Leskinen Tilastokeskuksesta kertoo

Paskapuhetta, kirkuisi opetusministeri Li Andersson! Varusmiesikäluokan lähtiessä työelämään tulee kasarmeille aina saman verran uusia varusmiehiä tilalle, joten se ei mene läpi. Etenkin nuorten naisten työkyvyttömyyseläkkeelle jääminen taas vain kiihtyy, enkä ole nähnyt otsikoita vanhojen naisten suurimittaisesta ryntäämisestä takaisin työelämään. Opiskelijoista monet ovat voineet hankkiutuakin osapäivätöihin, koska he tarvitsevat rahaa niihin pian vapautuviin huumeisiin.

Tässä on nyt tehty jokin jippo, tai huijaus! Hallituksella on kiire saada jotain konkreettista aikaan ennen huhtikuuta, nuo neljän ja kahdeksan vuoden päähän siirretyt (haudatut) uudistukset (0.7 hoitsu ja sotu) eivät riitä.

Luin työministeri Tuula Haataisen 60- vuotispäivän haastattelun lehdestä ja se oli harvinaisen kovaa tekstiä. Onko hän nyt saanut hallitukselta ohjeet antaa TE- toimistoille tiukat määräykset työllistymislukujen "fiksaamiseen". Palkkiona sitten myöhemmin Kelan pääjohtajuus tai jokin muu hillotolppa.

Ei olisi mikään ihme, koska tämä hallitus tekee mitä tahtoo. Kansan mielipiteistä, lainsäädännöstä ja vallinneista käytännöistä piittaamatta. Sisäministeri Maria Ohisalo määrää oikeuskanslerinviraston tutkintaa, poliisin toimintaa, kirkkoa ja hallinto- oikeudet pysäyttävät jo kaikki suuremmat teollisuushankkeet Suomessa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto ylensi autonkuljettajansa erityisavustajaksi ja alensi niskoitelleen korkean virkamiehen ”ulkoasiainulkotyömieheksi”. Eikö ollut ajokorttia, kun ei autonkuljettajaksi! Tästä jälkimmäisestä Haavisto joutuu rikostutkintaan, mutta siinäkin Maria Ohisalo ilmoitti heti ulkomisterin nauttivan hänen luottamustaan. Suomen poliisin ylin pomo antoi pienen vihjeen pikkupoliiseille.

Kreikassa väärennettiin aikoinaan kaikki tilastot ja budjetit euroon pääsemiseksi. Ollaanko Suomessa tekemässä nyt samaa pyhän ilmastonmuutoksen torjumisen takia! Uudeksi valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi valitaan ehkä Päivi Nerg, joka tietää täsmälleen jokaisen euron taustat ja mihin ne menevät.