Harvinaisen kylmä ja luminen talvi, sekä vielä runkovaiheessa olleiden rakennusten loputtomat ylityöt ovat ruvenneet käymään suomalaisten rakentajien hermoille. Lähes vuoden pitkää päivää olemattomilla lomilla painaneet miehet riitelevät keskenään, monet häipyvät viikon yllätyslomille ja jotkut katoavat kokonaan. Ihan kuten talvella pomoille veikkasinkin, lopulta parhaat miehet saavat tarpeekseen.


Olin itsekin lyhyellä lomalla ensimmäistä kertaa vuoteen, eikä kukaan ollut hoitanut juoksevia hommiani tänä aikana. Heti oli neljä pomoa selittämässä hiuksiaan haroen omien töidensä kiireellisyyttä. Kävin itsekin jo toisella työmaalla kyselemässä uuden pestin mahdollisuutta. Työmaan huono yhteishenki on vain pahentunut.


Nyt ovat jo varkaatkin huomanneet tämän loistavan kohteen. Maalaustarvikkeita on hävinnyt isoja määriä ja aliurakoitsijoiden konteista on viety arvokkaat työkalut. Valtavaa ja syrjäistä työmaata on mahdoton suojata kunnolla, eikä Viron laivojen sataman sijainti aivan vieressä ainakaan helpota tilannetta. Toinen taloista on jo pitkällä viimeistelyvaiheessa, joten sieltä on helppo lastata pakettiautoihin mikroja, astianpesukoneita, kylpyhuonekalusteita ja jos mitä arvoreleitä.


Keskellä varastoaluetta oli iso kasa vuokraamosta tilattuja metallisia telinetarvikkeita, joiden päälle ihan tavallinen lokki keksi tehdä pesän. Siinä se nyt hautoo muniaan tyytyväisenä ja tämä  0,02 neliön koti on varmasti Helsingin kallein vuokra- asunto. Onneksi tämä lintu ei kuitenkaan osaa lehtiin kirjoitella ja valittaa kuinka Suomi olla paska maa!


Kohta meillä on taas pystyssä konsensushallitus, joka seuraavat neljä vuotta huijaa kansaa oikein sydämensä pohjasta. Valtavalla tohinalla saamme kuulla perusturvaa nostettavan sadalla eurolla: joulukuussa tulee 7 euroa ja välittömästi kolmen vuoden kuluttua loput. Kaksi viikkoa ennen uusia vaaleja. Rahat tähän kerätään toiseksi surkeimmalta kansanryhmältä. Työttömille järjestetään pakollista koulutusta harjoitteluineen; he saavat tehdä julkiselta sektorilta irtisanottujen työt 8 euron kannustavalla päiväpalkalla. 


Näillä mennään.