Ilomantsilainen Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen on nyt lähtenyt tosissaan arvostelemaan puolueen mukana oloa viherfeministisessä hallituksessa. Koulutukseltaan Hoskonen on metsätalousinsinööri, joten ainakin tässä turveasiassa hän tietää mistä puhuu. Tässä muutamia hänen keskeisimpiä teesejään hallituksen turpeen verotuksen nostosta:

– Näissä oloissa lämpökattiloissa kannattaa polttaa jo heikompilaatuista tukkia, nimenomaan harvennusleimikoilta tulevaa puuta. Jo nyt poltetaan kuitupuuta.

-Turvetta on käytetty lämpötuotannossa seospolttoaineena. Nyt turpeen tilalle tulee kivihiiltä tai kevyttä polttoöljyä.

-Esitys johtaisi turveyrittäjien massatyöttömyyteen ja taloudellisiin ongelmiin. Kausivaihtelut huomioon ottaen turvealalta tulee 2 000-4 000 työtöntä.

-Venäjällä Suomen rajan tuntumassa pannaan parhaillaan turvesoita tuotantokuntoon. Tähtäimenä on Suomen markkinat.

-Onko keskustalla mitään järkeä olla enää tällaisessa hallituksessa, joka ajaa maaseutua alas!

Voisiko tästä syntyä Keskustaan uusi Hoskoslainen Kansanliike (HKL), jonka seurauksena 10- 20 puolueen kansanedustajaa vetää tukensa hallitukselta ja pääsemme sommittelemaan uutta hallitusta!

Vieläkään ei ole kyetty tekemään sitä 10 minuutissa tapahtuvaa hoitajamitoitusta ja valitetaan sairaanhoitajien puutetta. Suomi kyllä kouluttaa heitä tarpeeksi, mutta kun nämä karkaavat Ruotsiin ja Norjaan töihin.

Viimeisen 13 vuoden aikana Ruotsin talous on tahkonnut 30 miljardia nettoa, Norjan vielä paljon enemmän, mutta Suomi on ottanut 50 miljardia velkaa. Voiko köyhtyvä Suomi siis tosiaan maksaa hoitajille samaa palkkaa kuin nuo rikkaat naapurimme? Kehitysapua ja EU- maksuja Suomi maksaa edelleenkin saman verran ja jopa enemmän kuin silloin rikkaina Nokian aikoina ja hallitus vain kehuu kuinka meillä rikkaana maana on siihen velvollisuus.

Suomen sairaanhoitajat vaativat viimeksi yleiskorotusten päälle vielä 20% lisää palkkaa seuraavan 10 vuoden aikana. Naisen euro on 80 senttiä, huutavat feministit ja se onkin jo totta Suomessa. Koko ajan vain paisuvalle julkiselle sektorille ammennettavista miljardeista käytetään jokaisesta eurosta 80 senttiä naisten palkkoihin ja palveluihin, mutta vain 20 senttiä miesten vastaaviin. (Lukekaa kirja Mies vailla tasa- arvoa).

Suomi saisi muutamassa kuukaudessa 10. 000 filippiiniläistä sairaanhoitajaa maahan, jos oltaisiin tosissaan huolissaan sairaiden ja vanhusten koko ajan huononevasta tilanteesta. Israelin ja Filippiinien päämiesten tapaamisen lehdistötilaisuudessa Filippiinien presidentti nimenomaan kiitteli Israelissa työskentelevien 20. 000 filippiiniläisen hoitajan hyvää kohtelua. Ympäröivissä arabimaissahan heitä taas kohdellaan kuin orjia: passit ja puhelimet pois, etc.

Ja Suomessakin 4- vuotisen englanniksi tapahtuvan opiskelun suorittaneet filippiiniläiset sairaanhoitajat joutuvat opiskelemaan ensin apuhoitajiksi. Ja tätä rasismia puolustavat femakot kehuvat jo seuraavassa lauseessa kuinka suomalaiset hoitajat pärjäävät Norjassa englannin kielellä. Samoin Suomeen tulleet sadat ulkomaiset lääkärit ovat tarvinneet vain lyhyen täydennyskoulutuksen ammattiinsa.

Vasemmistoliiton seuraavalla (2021- 2023) sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisella on kuitenkin jo ratkaisu ja uusi Nokia valmiina: lisää nokinaamoja Suomeen! Hän suree, kun Afrikasta ja Lähi- idästä tuleville ei ole riittävästi ja riittävän leveitä väyliä Suomeen tuloon. Se tietäisi vain lisää Hesarin jutussa esitetyn irakilaisen perheen tapaisia tulijoita. Viiden vuoden maassa oleskelun jälkeen vaimolla on 4 huonetta+ keittiö ja miehellä oma asunto näennäisen avioeron takia. Vaimo haaveilee jopa kosmetologin ammatista, mutta se 1400€/kk palkkahan vähennettäisiin perheen 5. 000€/kk saamista sosiaalituista. He ovat nyt päässeet siihen kohuttuun kannustinloukkuun ja taatusti siellä pysyvätkin!