Tyttöhallitus pakoilee pääministeri Sanna Marinin ja Annika Saarikon johdolla vastuitaan tuossa Uniperin kriisissä ja väittää sen olevan vain yhtiöiden välinen asia. Samaan aikaan Saksassa asiaa hoitaa liittokansleri Olaf Scholz monen ministerin kanssa ja he vaativat nimenomaan Suomen valtiolta 5- 15 miljardin lisärahoitusta. Jotta suomalaisten omistama Uniper voi ostaa kallista kaasua ja myydä sitä pilkkahintaan saksalaisille.

Suomen kansa vastustaa raivokkaasti noiden miljardien syytämistä saksalaisille ja nyt Berliinistä on koepallona väläytelty myös Saksan osallistumista kustannuksiin. Ne ostaisivat osan Uniperista ja rahoittaisivat sitä 5 miljardilla. Tuo summa on väestömäärään suhteutettuna Saksalle jotain 400 miljoonan euron luokkaa.

Tämä on nähty niin monta kertaa ennenkin. Perjantaina Sanna Marin heiluttaa Berliinissä sopimuspaperia ja vouhottaa: Hei, me tienataan tällä! Päällä nahkatakki ja jalassa punaiset verkkarit, joissa lukee isoin kirjaimin Teboil. Povitaskusta pilkistää nippu kirjekuoria.

Sopimuksen mukaan Fortum laittaa Uniperiin 3- 4 miljardia lisää rahaa niiden jo aiemmin laitettujen kahdeksan miljardin lisäksi (yht. 12 mrd.) Puolen vuoden kuluttua todetaan Suomi- neidon tussuttaneen itselleen 30 miljardin tappiot.