Egypti ja Qatar ovat esittäneet rauhansuunnitelman Gazaan, mutta terrorijärjestöt Hamas ja Islamilainen Jihad ovat torjuneet sen.

Rauhansuunnitelmaan kuuluu välitön tulitauko ja sen jälkeen Hamasilla yhä olevien yli sadan israelilaisen panttivangin vapautus, sekä tietysti Israel vapauttaa tietyn määrän palestiinalaisvankeja.

Sen jälkeen tulisi pysyvä tulitauko ja vaalit, jonka aikana Hamas luopuu kaikesta vallasta Gazassa. Egypti ehdottaa myös Hamasin jäsenille syytesuojaa, jolloin heitä ei enää jahdattaisi ja syytettäisi.

Sen nyt luulisi olevan aika mahdotonta hyväksyä myös Israelille, koska lähes tuhannen lapsen ja naisen ruumiista saaduista DNA- tuloksista löytyy varmasti myös raiskaajien ja murhaajien DNA: ta.

Hamas vaatii kuitenkin ensin ehdotonta tulitaukoa ja vasta sen jälkeen aloitetaan neuvottelut. Silloin se voisi järjestellä joukkojaan ja asian pitkittyessä Israel joutuisi kotiuttamaan satoja tuhansia reserviläisiään.

Siten tilanne palautuisi nopeasti ennalleen, rakettien ampuminen Israeliin jatkuisi ja seuraavassa terrorihyökkäyksessä Hamasilla voisi olla jo Hizbollah mukanaan.

Israel haluaa pitää voimassa rauhansopimuksen Egyptin kanssa, eikä ole virallisesti arvostellut sitä mitenkään. Hamasin valtavat raketti- ja asevarastot on kuitenkin ollut pakko tuoda Egyptin kautta, koska Israel valvoo tarkoin Gazan merialuetta. Ei tuhansia jopa 5- 10 metriä pitkiä ohjuksia ole voitu tuoda Egyptin rajan yli ilman viranomaisten suostumusta.

Se oli kuin tanssia käärmeiden päällä, kertoi Jemenin eronnut presidentti valtakaudestaan, jonka aikana hän joutui tasapainottelemaan eri heimojen ja aseryhmien välillä.