Korruption tarkkailuun erikoistunut kansainvälinen kansalaisjärjestö Transparency International on huolissaan Euroopan parlamentin jäsenten sivutoimien vaikutuksista heidän työhönsä demokraattisesti valittuina poliitikkoina. Suomalainnen Sirpa Pietikäinenkin vetäisee vielä 137 000 € sivutuloja jättimäisen meppipalkkansa päälle. Sillä saa vielä kaviaaria lohivoileivän päälle ja näkyyhän se jo naamastakin. EU- parlamentaarikot ovat rikkoneet 24 itse asettamaansa eettistä sääntöä, eikä siinä ole edes Mitro Repo vielä mukana.

Tässä Ulkolinjan dokumentissa Vihreätä kultaa  ( loistava, katsoo hän) näkyy selvästi millaista lahjontaa nuo sivutulot itse asiassa ovat. Se kertoo palmuöljystä ja soijapavusta tuotetun biodieselin valtavista ympäristöhaitoista ja tuhoista paikallisille maanviljelijöille ja karjankasvattajille. Jopa 5 kilometriä kanttiinsa suuruisia metsäalueita kaadetaan vaan suurilla puskutraktoreilla ja puut poltetaan valtavilla rovioilla.

Tiivistelmä. Entinen ranskalaisministeri (nainen ja nyt meppi) ajaa EU- parlamentissa läpi lakiehdotusta, joka kieltäisi soijasta ja palmuöljystä keitetyn dieselin tuonnin Eurooppaan. Aloite saa laajaa kannatusta ja sen läpimeno näyttää varmalta. Sitten astuvat kuitenkin monikansallisten suuryritysten lobbarit areenalle ja tilanne muuttuu parissa päivässä. Jopa tämän ranskalaisen mepin omat vihreät puoluetoverit (heidit ja sirpat) äänestävät lakia vastaan.

Tuossa dokumentissa muuten Suomen biopolttoaineiden tuotanto nähdään erittäin positiivisena valopilkkuna yössä ja sitä esitellään laajasti.

Heidi Hautala ja Sirpa Pietikäinen olivat muuten talvella äänestämässä Suomen metsäteollisuudelle ja kansantaloudelle tuhoisan lain puolesta, mutta onneksi Ruotsin vihreät mepit pelastivat meidät.

Lueskelin tänään Suomen Kuvalehdestä Osmo Soininvaaran kolumnin ja eräs lause siinä ihmetytti. Hän kirjoitti Suomen, Ranskan, Sveitsin etc tukevan rajusti omaa maatalouttaan,  vaikka sillä ei ole mitään merkitystä huoltovarmuuden kannalta. Miten helevetissä meilläkin eletään, jos kaikki ruoka ruvetaan kuljettamaan vähintään 3. 000 kilometrin päästä.

Vuosituhannen alussa Intia kielsi yllättäen kaiken riisin viennin, koska he rupesivat rakentamaan omia hätävarastojaan. Riisin maailmanmarkkinahinta pomppasi hetkessä pilviin.

Ensi talvesta voi tulla realismin oppitunti koko Suomen kansalle. Sadot on menetetty niin meillä kuin Ruotsissakin ja kaikki vilja joudutaan tuomaan. Ruista ei edes saada mistään, joten siinä menevät ruisleivät, mämmit ja karjalanpiirakat. Karjaa joudutaan hätäteurastamaan rehupulan vuoksi ja liha tuodaan Etelä- Amerikasta.

Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa vesivoimaloiden altaat ovat nyt tyhjillään kuivuuden takia ja tuskinpa tulee niin runsaita syyssateita, että ne ehtivät täyttyä. Ydinvoimalat ja Helsingin mustan hiilen savuvoimalat tuottavat sen perussähkön, mutta kovien pakkasten aikaan tarvitaan vesivoimaloiden säätövoimaa. Silloin avataan kaikki patoluukut ja puhdas vesi syöksyy kaikkiin generaattoreihin.

Olkiluodon ydinvoimalat ovat toimineet loistavasti tähän asti, mutta nyt ne rupeavat olemaan jo elinkaarensa päässä. Yhä useammin siellä joku vanha muuntaja tai muu osa pettää ja voimala loksahtaa pois verkosta. Muutama vuosi sitten Suomessa oli pitkä pakkaskausi ja eikös juuri silloin toinen Olkiluodon voimaloista pudonnut verkosta. Onneksi silloin Ruotsissa ja Venäjällä oli lauhat ilmat ja sieltä saatiin sähköä. Mutta 40% Suomen sähköntarpeesta jouduttiin tuomaan ja entäs jos sitä ei olisi ollutkaan saatavilla! Ensi talvena voi käydä niin.