Teollisuusmies Horst Wulfmann saapuu berliiniläiseen konsulttitoimistoon, joka harjoittaa kansainvälistä yrityskonsultointia. Hänet ottaa vastaan Pohjoismaiden osaston päällikkö Manfred Wurstmann.

H. W. - Me olemme kehittäneet sähköautojen pikalatausyksikön, joka pohjautuu Elon Muskin Australiaan rakentamiin jättiakkuihin. Me tosin kasaamme ne huoltoasemille ja teiden varsille pienemmistä moduuleista. Siis sähköllä lataamme ison akun, joka sitten pikalataa autojen akut. Tehtaat aiomme rakentaa johonkin Pohjoismaahan. Miljardien projektit.

M. W.- Älkää menkö ainakaan Suomeen, koska siellä luvat ja valitukset kestävät jo lähtiessä varmasti vuosia. Ja vielä rakentamisen alettua voi tulla jonkun kotirouvan valitus, joka pysäyttää homman vuosiksi. Niin kävi yhden lähiön (Kalasatama, suom. huom.) rakentajille. Kiinalaiset siellä ovat polttaneet rahaa kaikenlaisiin tehdassuunnitelmiin, mutta kaikki kaatuu, eikä syitä selitetä.

H. W.- Niinhän minulle sanoi se Northvoltin johtajakin ja ne rakensivat sen 2. 000 työpaikan (plus 5. 000 muuta. suom. huom.) akkutehtaankin Ruotsiin. Suomessa olisi kyllä ne akkumineraalit?

M. W. - Siinä on valittava Suomen ja Kongon väliltä, mutta ovat ne sentään Suomessa saaneet luvan jalostaa ne liemet ja metallit valmiiksi. Ne on helppo kuljettaa rekoilla tehtaille.

H. W.- Kaksi tehdasta pitäisi rakentaa, toinen tekee akut ja toinen lisähilpetöörin komponentit. Olisiko Ruotsi hyvä, koska sieltä voi myydä niitä Suomeen ja Norjaan.

M. W.- Suomi on autokauppiaalle Viron kokoinen markkina, ei sitä kannata ajatella. Siellä on niin kovat verot ja kaikenlaiset maksut. Ne hakevat suurin osa Ruotsista ja Saksasta vanhoja autoja, joilla ajaa rynkyttävät huonoilla teillä. Tehkää se komponenttitehdas Ruotsiin ja akkutehdas Viroon.

Nyt jaettiin ne EU: n elvytysmiljardit ja Viro sai jättipotin. Siellä saatte tehtaat melkein ilmaiseksi ja paljon muita tukiaisia, minkä lisäksi halpa työvoima. Lisäksi Virossa on ihmisillä varaa ostaa sähköauto, koska ei ole Suomen kaltaista järjetöntä autoveroa. Teette siitä mallimaan ja siinä on samoin valtavilla EU: n lahjarahoilla nouseva Puola vieressä.

H. W. - Jo vain ainaski, tehemmä näin!

Suomessa asuu järkeviä naisia, mutta he eivät ole hallituksessa.  Tässä Sanna Ukkola ja Seida Sohrabi. Tuo #eloapinoista syntynyt valtava kohu on ämmien ja pikkutyttöjen touhua, joten itse en sitä kommentoi. Enkä edes pystyisi tekemään sitä läheskään yhtä hyvin kuin nämä pätevät naiset. Sääli sinänsä, kun ei pysty, eikä kykene!