Gummerus on julkaissut professori Hiski Haukkalan kirjan Suomen muuttuvat koordinaatit. Hesarissa oli referaatti kirjasta, mutta samat asiat löytyvät myös lähes kolmen vuoden takaisesta kirjoituksestani Takaisin Petsamoon.


Haukkala ehdottaa Suomen vuokraavan pienen maakaistaleen Pohjois- Norjasta ja pääsevän näin EU: n avulla hyötymään Barentsin meren kaasu- ja öljyvarojen tuomasta kasvusta.


Tuossa omassa postauksessani ehdotan entisen Petsamon alueen vuokrausta ja kiinalaiseen pääomaan tukeutumista. Euroopan Unioni ei nykyisessä kriisissään pysty kuin Välimeren maiden velkojen jakamiseen, joten tehokkaiden kiinalaisten kanssa voitaisiin tosiaan saadakin jotain aikaan.


Venäjästä tuli WTO: n jäsen, joten siellä siirrytään länsimaiseen lainsäädäntöön kaupankäynnissä ja asiat alkavat lutviutua. Nopeasti avautuvalle Venäjälle kiinalaisten kokemukset vapaakauppa- alueiden perustamisesta ovat ensiarvoisen tärkeitä ja sieltä saadaan valmiita malleja. 


Kiinassa asuu jo miljoona taiwanilaista ja Suomessa asuvien venäläisten määrä kasvaa huimaa vauhtia, kaikki tällainen kannattaa huomioida tulevaisuutta arvioidessa.


Kirjalliset ideani ja henkilökohtaiset unelmani varastanut professori Hiski Haukkala kirjoineen sai hotelli Tornissa juhlavan vastaanoton ja pystyi jopa herättämään suomalaisten poliitikkojenkin kiinnostuksen. Nämä kun ovat viimeiset vuosikymmenet kuvitelleet ulkopolitiikan suolakiven sijainneen Tanja Karpelan haaruvälissä ja ovat sitä vuorotellen käyneet nuolaisemassa.


Salaisilla haaveillani kohti mainetta ja kunniaa ratsastava professori Hiski Haukkala ennustaa myös nykyisen kaltaisen Suomen valtion häviämistä ja siitäkin olen samaa mieltä ja olen ollut sitä mieltä jo paljon Hiskiä aikaisemmin. Tässä tulee väistämättä mieleen se viime kesänä pihalta kadonnut polkupyöränikin, mutta siitä epäilen Paavo Lipposta.


Rakennusalan harmaan talouden torjumisesta puhuttiin syksyllä paljon, mutta mitään ei ole tapahtunut. Vuoden alussa piti kaikille rakentajille tulla voimaan veronumerot, mutta nyt puhutaan jo tämän vuoden aikana. Siihen asiaan ei kuitenkaan valmistauduta mitenkään muuten kuin pimeän työvoiman entistä paremmalla kätkemisellä aliurakointiketjuihin.


Tässä toteutuvat vauhdilla ne jo moneen kertaan mainitsemani pahimmat visiot: suomalaiset siirtyvät myös pimeisiin töihin ja harmaa talous leviää kaikille aloille. Viisumivapaus Venäjän kanssa tuo kymmeniätuhansia uusia ihmisiä pimeisiin töihin ja silloin voidaan unohtaa kaikki puheet valvonnasta, jota ei tosin enää aikoihin ole ollutkaan.


Suomesta on viime vuosina kadonnut niin paperi-, telakka- ja elektroniikkateollisuuskin, joten 170. 000 ihmistä työllistäneen rakennusteollisuuden luisuminen kokonaan harmaan talouden käsiin rupeaa olemaan se viimeinen korsi joka katkaisee kamelin selän. 


Muutama viikko sitten luokanopettaja/valtiovarainministeri Jutta Urpilainen äänesti rikkaiden verojen korottamista vastaan eduskunnassa, mutta nyt hän taas vaatii niitä ja vain tukeakseen Paavo Lipposen säälittävää vaalikampanjaa. Vaalien jälkeen on sitten taas Kataisen vuoro viedä.


Museovirasto neuvottelee koko henkilökuntansa lomautuksista, mutta samaan aikaan Helsinkiin puuhataan uutta 140 miljoonaa euroa maksavaa Guggenheim- museota.

 

Onhan minulla tosin nyt flunssakin päällä, mutta jotenkin sekavilta tuntuvat nuo herrasväen touhut.