Kun Elokapina tukkii liikenteen, moni käskee mielenosoittajat istuttamaan puita – Silloin aktivismi on ymmärretty väärin, näin kirjoittaa Hesarin kulttuurisivuilla toimittaja Maija Alander.

Hän myös ihailee ”aktivistia”, joka yritti tuhota Leonardo da Vincin 1500-luvulla maalaaman Mona Lisan. Kulttuuritoimittaja kehottaa ihmisiä tuhoamaan arvokkaita taideteoksia, ennenkuulumatonta!

Voinko minä siis tehdä samoin ja käydä Ateneumissa tuhoamassa kaikki Helene Schjerfbeckin taulut, koska vastustan Ukrainan sotaa! Ateneumissa ja Louvressa ei olisi yhtään taulua, jos kaikilla olisi oikeus tehdä samaa kuin mitä tuo Hesarin olmi ihailee.

Samaisen Hesarin toimittaja Anna- Stina Nykänen kiersi puoli vuotta Suomea ja toteaa sen jo kaikkien tietämän asian: Stadissa on halpaa olla ilmaston asialla. Helsinkiläiset eivät maksa senttiäkään, eivätkä tee mitään konkreettista ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Maaseudun asukkaat maksavat tuhansia euroja lisämaksuja ilmastohumpan varjolla ja tuhannet ovat jopa menettäneet työpaikkansa.

Päinvastoin, Helsingin monet hiilivoimalat syöksevät taivaalle mustaa kuolemaa ja niiden käyttövoimana on Putinin verinen kivihiili. Venäjän roistoarmeija murhaa Ukrainassa siviilejä luodeilla, joista suuri osa on helsinkiläisten maksamia.

Mitäpä, jos minä käyn räjäyttämässä jonkun Helsingille sähköä tuottavan hiilivoimalan ison muuntajan. Sellaisia valmistetaan vain tilauksesta, joten voisi tulla pitkä katko sähkön ja kaukolämmön jakelussa. Mutta se ei käy, koska minä olen hetero.

Nyt on haastettu oikeuteen poliisit, jotka antoivat pippurikaasua tärkeän kadun laittomasti sulkeneille Eloapinoille. Samoin sisäministeri Ohisalo vaati poliisilta selvitystä, kun nämä estivät mieltään osoittavia kurdeja tuhoamasta kadun varren kauppaliikkeitä.

Naurettavaa, poliisilla on oikeus käyttää tarvittava määrä väkivaltaa lakia ja järjestystä ylläpitäessään. Joku pippurikaasu ja sähkölamautin ovat pikkujuttuja.

Minä olin 14- vuotiaana kesätöissä metsää istuttamassa ja olen yli 30 vuotta rakentanut Helsingin seutua. Tänäkin kesänä sadat tuhannet ihmiset ympäri Suomea tekevät ilmaista työtä luonnon, metsien, maaseudun, kalavesien ja kaiken mahdollisen hyväksi. Sitä on aktivismi!

Tässä esimerkkejä siitä, miten Helsingin vihreät ja elokapinat itkevät Milan Jaffan surkea kohtaloa. Mies möi huumeita ja tappoi ihmisiä teloitustyyliin Helsingin kaduilla, mutta näiden surkimusten mukaan hän on uhri. Suomesta karkotetaan kuitenkin vuodessa yli sata rikollista EU: n ulkopuolisiin maihin ja tämä roisto saa varmasti menolipun Irakiin.