Tänä päivänä (31.8.2020 jKr) on ensimmäinen juutalaisvaltio Israelin kone lentänyt Mekan yli ja Saudi- Arabian taivasta pitkin matkallaan Persianlahden rannalla sijaitsevaan Arabiemiraatteihin. Islamilainen arabivaltio Emiraatit on solminut diplomaattisuhteet Israeliin ja se on vasta alkua Lähi- idän suuressa mullistuksessa. Lähiaikoina on odotettavissa myös muutamien muiden arabivaltioiden tunnustavan Israel.

Egyptillä ja Jordanialla on ollut jo vuosia diplomaattisuhteet Israelin kanssa. Lisäksi Egypti on tehnyt 15 miljardin ja Jordania 5 miljardin dollarin sopimukset kaasun ostosta Israelista.

Arabivaltiot tietävät öljyjuhlien olevan jo hyvin lähellä loppuaan, koska USA ei enää tarvitse heidän öljyään ja koronan vuoksi öljyn kulutus ja hinta putosivat rajusti. Ennen niin mahtava öljynvientijärjestö OPEC on nykyään täysin hyödytön, koska se ei enää pysty määräämään hintoja, eikä asettamaan mitään tuotantokiintiöitä keskenään riiteleville ja sotiville jäsenmailleen. Israel on jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän alueen ainoa teollinen ja teknologisesti kehittynyt talousmahti, joten Iranin aggressiivisuuden edessä hätääntyneet arabimaat turvaavat siihen.

Hesarissa tietysti kritisoidaan tuota arabimaiden lähentymistä Israeliin, koska siinä unohdetaan palestiinalaiset. Monta vuotta kestäneiden Oslon rauhanneuvotteluiden jälkeen Israelin pääministeri Jitzhak Rabin ja Jasser Arafat allekirjoittivat historiallisen Oslon sopimuksen, josta he molemmat saivat Nobelin rauhanpalkinnon. Se oli monivaiheinen tiekartta kahden valtion perustamiseen. Tässä dokumentissa kerrotaan, kuinka Egyptin presidentti Mubarak tiuskaisee kynä kädessä epäröivälle Arafatille: Laita nyt vaan nimi alle, koira!  (sic!). Viikkoa myöhemmin Arafat julistaa Kairossa pyhän sodan jatkuvan ja uhoaa Israelin tuhoamista (Jerusalem studio). Keskenäänkin sotivat palestiinalaiset eivät ole enää varteenotettavia neuvottelukumppaneita missään asiassa. Heistä tuli pakolaisia samaan aikaan kuin karjalaisista Suomessa, joten on myös korkea aika unohtaa puheet heidän "pakolaisuudestaan".

Palestiinalaisille, kuten arabeille yleensäkin, vain oma heimo merkitsee jotain, valtio ei ole mitään sen rinnalla. Sitten ovat vielä erikseen islamin eri lahkot ja kaikenlaiset klaanit, kuten lähes sisällissodan kaltaiseen tilanteeseen ajautuneessa Ruotsissakin nähdään. Hesari kirjoitti eilen Ruotsin katastrofista, mutta ei tietystikään paljastanut katastrofin aiheuttajien etnisiä taustoja. Se johtuu vain ja ainoastaan eri muslimiryhmien keskinäisestä sodasta huumekaupan reviirien jaossa. Onhan meilläkin jo tuo Oulun pizzamafia, joka määrää kuka saa perustaa pizzerian minnekin. Lisäksi se oli perustanut etnisten kauppojen ketjun huumeiden myyntiä varten ja oli ostanut jopa maatilan huumeiden varastointia varten. Jälkimmäisessä lauseessa mainittu tekijä saattoi olla eri kuin tuo pizzamafia. mutta samaa musulmaanien sakkia kuitenkin.

Eilen US- Puheenvuorossa Alan Salehdadez väitti suomalaisten olevan suurin kansallinen ryhmä Ruotsin vankiloissa, mutta sehän on uskomaton väite jopa valehtelijoina tunnettujen muslimien edusmiehen suusta. Näköjään edes vuosikymmenten Suomessa asuminen ei ole saanut tuota ketkua oppimaan edes ihmisyyden alkeita. Hänen laillaan kurditaustan omaavat Seida Sohrabi ja Anter Yasa taas ovat aivan eri maata, heitä Suomessa kunnioitetaan.