Iltalehden jutussa kerrotaan kuinka perussuomalainen Teuvo Hakkarainen ja vihreiden Pekka Haavisto ovat ystävystyneet. He ovat keskustelleet paljon keskenään ja  ruvenneet ymmärtämään toistensa näkökantoja.


Suomessa on viime vuosina puhuttu paljon vihapuheesta ja Lipposen pariskunta ja monet vihreät ovat halunneet sen vaientaa. Ja vaientaa ja eristää nimenomaan perussuomalaiset, kuten Mooses Lipponen on julistanut.


Olen monissa kommenteissani eri blogeihin kirjoittanut, ettei kysymys ole mistään vihapuheesta, vaan suomalaisten eriarvoisuuden revettyä nykyisiin mittoihinsa puheenvuorot vain ovat koventuneet. US:n Puheenvuoron ja muiden keskustelupalstojen tiukoissa keskusteluissa ihmiset rupeavat vähitellen ymmärtämään toistensa näkökantoja ja jopa ystävystyvät. Kuten on käynytkin monille näissä blogeissa ja Teuvolle ja Pekalle nyt jo reaalielämässäkin.


Suomalaista herrasväkeä ärsyttää se, että perussuomalaiset vaativat vähäväkisille jotain sellaista mikä on ollut muille jo kauan itsestään selvää. Asuntoja, työtä, jokapäiväistä leipää ja muutenkin mahdollisuutta elää säällistä elämää. Herrasväki kun haluaisi keskusteltavan vain ilmastonmuutoksesta, Saimaan norpasta ja ihmisen sisäisestä olemuksesta.


Olen vuosien mittaan lukenut Pekka Haaviston kirjoituksia Afrikan sarvesta ja muistakin asioista ja olen aina arvostanut tätä miestä. Kaikki länsimaalaiset kauhistelivat, kun Pekka Haavisto kertoi aikovansa yöpyä kaoottisen sodan keskellä Mogadishussa, mutta niin vain tämä Mies teki sen.


Lopuksi esimerkki Suomen julmasta eriarvoistamisesta. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on lopetettu monia asunnottomien asuntoloita. Niitä on tekopyhästi remontoitu vakituisiksi tukiasunnoiksi, jolloin sadasta asukkaasta 10  saa asunnon ja 90 heitetään ulos pakkaseen.


Pk- seudulla on miljoona neliötä tyhjää toimistotilaa, jotka eivät uusien toimistotilojen valmistumisen takia enää koskaan tule toimistokäyttöön. Näihin tiloihin voitaisiin rakentaa 22 500 kolmen huoneen ja keittiön asuntoa. Nyt tulevan laman myötä olisi hyvää elvytystä rakennusalalle, jos osasta niitä tosiaan rakennettaisiin vaatimattomia ja kohtuuhintaisia asuntoja. 


Tätä projektia ei kuitenkaan saa jättää Helsingin kaupungille, koska vihreä/kokoomusvetoinen kaupunki teettäisi työt virolaisille yrityksille ja asuttaisi niihin pelkästään ulkomaalaisia. Nuo sadat pakkasia odottavat asunnottomat ovat nimittäin suomalaisia miehiä.

 

Vertailuna mainittakoon vielä, että Punavuoren pakolaiskeskuksen lopettamisesta on nousemassa valtava kohu ja sen lopettaessakin asukkaille järjestetään vuokra- asunnot. Talvinen Suomi on jonkinlainen jäätynyt Afrikka, ei siellä kauan hengissä selviä. Onko meillä nyt kahdenlaisia pakolaisia: ulkomaiset hoidetaan viimmesen päälle, mutta kotimaiset heitetään lumihankeen!