Virolainen rakennusyritys on voittanut tarjouskilpailun Arabianrannan arvotontista ja alkaa rakentaa sinne kolmea kerrostaloa. Tämä on tietysti Helsingin kaupungin projekti ja kaupungilla on aikaisempaakin kokemusta kokeellisesta virolaisesta voiko näin tehdä- rakentamisesta. Tässä ja tässä näemme kuinka helppoa on pelata veronmaksajien rahoilla ilman minkäänlaista vastuuta päätöksistään.


Eu: n säätelemissä tarjouskilpailuissa ei varmasti ole pakko ottaa aina sitä kaikkein halvinta tarjousta, muutenhan Helsingin kaupungin virkamiehet joutuvat jatkuvasti lounastamaan ja kahvittelemaan kaikenlaisten kylähullujen kanssa.


Projektijohtaja Niina Puumalaisen mielestä tätä Helsingin kaupungin ja virolaisen rakentajan yhteistyötä voidaan jatkaa myös hänen johtamassaan Keski- Pasilan keskustakorttelin projektissa. Haluavatkohan helsinkiläiset veronmaksajat jatkossakin yhä tukea laajaa julkista sektoria ja jatkaa yhteistyötä Niina Puumalaisen kanssa, joka oikein kaataa heidän verorahojaan ulkomaille?


Tuossa Arabianrannan projektissa noudatetaan päiväntarkkaa aikataulua, mutta noiden aikaisempien kokemusten perusteella se tarkoittanee aina vain tiettyä viikonpäivää. Paitsi tietysti perjantaita, koska silloin pitää ehtiä laivaan. (Tässä ei ehditty kiinnittää telineitä seinään, koska laiva lähti. Tiedän). Hankkeessa ei ole edes mitään tiettyä urakkasummaa, vaan rakennusyrityksen Suomeen perustettu tytäryhtiö saa 28% asuntojen myyntihinnasta. Loppupeleissä Helsingin kaupungin (veronmaksajien) omistama vuokrataloyhtiö joutuu lunastamaan rakennukset kaupungin sisäisessä kaupassa. Kauppahinnassa veto- oikeuden saanut virolainen firma ottaa 28% asuntokaupasta, jossa jo pienen yksiönkin hinnaksi havaitaan muodostuneen 5 miljoonaa euroa. 

 

Tämä ei ole mikään en finne igen- periaatteella tapahtuva hyökkäys virolaista veljeskansaamme kohtaan, vaan kysymys on terveestä järjestä ja verovarojen käytöstä. Näkisin mielelläni isojen suomalaisten rakennusyritysten palkkaavan virolaisia rakentajia laillisiin töihin, mutta sitä nämä eivät tee. Nämä televisiossa harmaata taloutta tuomitsevat ja suoraan valehtelevat Skanskan ja muiden toimitusjohtajat käyttävät mieluummin aliurakoitsijoita, jotka jättävät verot ja muut maksut maksamatta. Tämä Arabianrannan esimerkki kuitenkin osoittaa kuinka niille alkaa kolahtaa jo omaankin nilkkaan.