Lentoyhtiö Norwegian peruu 4. 000 lähikuukausien lentoaan ja koko maailman mittakaavassahan tämä tarkoittaa miljoonien lentojen peruuntumista. Ilmasto kiittää!

 Iso Norwegian on jo valmiiksi talousvaikeuksissa ja sen kaatuessa voi olettaa myös kymmenien muiden eurooppalaisten halpalentoyhtiöiden kaatuvan. Samoin matkailun romahdus kaataa Euroopassa satoja matkatoimistoja ja tuhansia hotelleja, sekä muita matkailuyrityksiä.

Näiden konkurssipesien selvittely tulee vaatimaan kuukausia ja jopa vuosia, joten kestää pitkään ennen kuin järjetön ulkomaanmatkailu palaa entiselleen. Ja tuskin palaa koskaan enää.

Suomen matkailu tulee kärsimään pienen notkahduksen, mutta sen jälkeen voikin seurata aivan huikea nousu. Ensi kesänä jo pelkkä lentolippu Espanjaan saattaa maksaa 1500 euroa, joten kotimaanmatkailu kasvaa.

Olen matkustellut ympäri Eurooppaa niin kesällä kuin talvellakin ja kesäaikaan Suomi on ehdottomasti paras paikka lomailla. Ei ole liian kuumaa, puhdas ilma, ystävällinen kansa ja vilvoittavia sinisiä vesiä kaikkialla. Puhumattakaan nyt sitten talvesta, jolloin vain Suomesta voi enää löytää lunta, jolloin Revontulet ja Lappi vetävät. Ja turvallisuus, se on kaikilla matkaajilla ykkösasiana ja nyt Kreikan päättäväisyys pelasti sen Suomen osalta.

Nyt Suomi on jo lamassa ja toinen toistaan pahempia skenaarioita maalaillaan. Ei tule menemään kauan, ennen kuin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vaatii Muu- Suomea osallistumaan maahanmuuttajista Helsingille aiheutuviin järkyttäviin kustannuksiin. Niin on käynyt jokaisen laman iskettyä ja niin tulee käymään nytkin.

Helsinki on pelkkä Suomi Oy:n tilitoimisto ja huvipuisto, ei siellä mitään omaa tuotantoa ole. Kymmenet tuhannet helsinkiläiset saavat elantonsa käsittelemällä ja hallinnoimalla Työ- Suomesta sinne virtaavia tuhansia miljoonia veroeuroja. Laman tultua nuo virrat hiipuvat ja tuon ”Suomen talousveturin” ohjaimissa istuva Vapaavuori huomaakin olevansa vain sulkasatoinen kukko isolla sontatunkiolla. Nyt jo Maailma Kelassa- festivaalikin on peruttu!

Suomen lehdissä esitettiin vuosia vahingoniloisia arvauksia ja laskelmia siitä, kuinka huonosti Britannialle käy Brexitin jälkeen. Nyt totuus alkaa paljastua, kun Trump käytännössä pisti saartoon EU- Euroopan, mutta rajat ja liikenne Britanniaan pysyy entisellään.

Britannia on aina ollut USA: n uskollinen liittolainen, niin hyvässä kuin pahassakin. Se on ollut vähän niin kuin eurooppalainen USA: n osavaltio. YK:ssa EU- maat ovat aina olleet ajamassa Israelin rasistiseksi valtioksi tuomitsevia päätöslauselmia ja estämässä yhdenkään muslimivaltion tuomitsemista jopa tuhansien vääräuskoisten murhista.

Iranin pakotteiden kohdalla EU- maat ovat nimenomaan hakeneet tapoja kiertää ja vesittää pakotteita. Israel on USA:lle tärkeämpi kuin yksikään arabimaa ja jopa upporikas Saudi- Arabia on muuttanut suhtautumistaan ja alkanut tehdä yhteistyötä juutalaisvaltion kanssa. Ne ovat jo tehneet ilmavoimiensa yhteisoperaatioita tuhotessaan Irakissa sijaitsevia Iranin tukikohtia.

Britannian ja USA: n  virkamiehet ja johtajat voivat pelkästään puhelimessa sopia suuristakin asioista, mutta miten teet sen EU: n kanssa. Ja kenen kanssa neuvottelet, kuka päättää, missä on valta ja pitääkö sovittu!