Viime viikolla hain jalkapallopelissä kipeytyneen nilkan takia viikon sairaslomaa. "Onkohan se tullut merisairaaksi?", olivat veneilyharrastuksestani tietoiset pomot kyselleet. Ja siellähän minä olen pyörinytkin, nahka on palanut vähän joka puolelta.

Perjantaina inkeriläinen naapurini soitteli ja kutsui heille iltaa istumaan. Hänen venäläisen vaimonsa sisko oli tullut Petroskoista vierailulle ja halusivat tälle esitellä aboriginaalin. Olin heidän ovensa takana puhelun vielä kestäessä. Pääsinkin sittemmin sangen miehisestä perspektiivistä todistamaan vertauskuvallista "auringonnousua Äänisellä".Ei olisi I.K.Inhakaan ruvennut kameraansa hipelöimään niin hektisen luonnonilmiön edessä.

Eilen Ajankohtaisessa kakkosessa kerrottiin Ehnroothien säätiön myöntäneen Raimo Sailakselle 50 000 euron suuruisen palkinnon ja tälle rahalle haetaan nyt poikkeusluvalla verovapautta valtiovarainministeri Jyrki Kataiselta.

Seuraan lähes päivittäin Ruotsin poliittista elämää ja tämä Suomen touhu on kuin eri planeetalta. Edellinen eduskunta jauhoi neljä vuotta hedelmöityshoidoista, jotka koskevat vain mitättömän pientä ihmisryhmää ja jossa päätös olisi voitu tehdä muutamien asiantuntijalausuntojen pohjalta.

Asioita ymmärtämättömälle eduskunnalle heitetään aina jokin tällainen "puruluu", jonka kanssa nämä voivat melskata edustajakautensa loppuun. Samaan aikaan Sailaksen kaltaiset virkamiehet ja eduskunnan vahvat miehet teurastavat "budjettisonnin" kabinetissa. Varakkaille jaetaan paistit verohelpotusten muodossa, Kepu saa siltansa ja Rkp voi jatkaa nyt jo huvittavalta tuntuvan, sekä järjettömän kalliin kaksikielisyyden vaalimista.

Tanja Saarelan kaltaiset edustajat saavat kuitenkin naamansa joka päivä lehtiin ja kaikille Suomen kansan valitsemille pintaliitäjille löytyy tilaa television hupiohjelmista. Vasemmistoliitto keskittyy vaatimaan hyviä suhteita Venäjään, huomaamatta kuitenkaan itänaapuristamme kehittyneen yhden aikamme suurimmista roistovaltioista. Putinin Venäjä ei kunnioita mitään kansainvälisiä sopimuksia ja maassa on murhattu viimeisen vajaan 20 vuoden aikana tuhansia toimittajia, poliitikkoja ja muita aktivisteja.

Tämä Suomen nykyhallitus tekee välittömästi suuria tulonsiirtoja hyväosaisille ja juuri ennen seuraavia vaaleja on määrätty jaettavaksi kolikkokorotuksia eläkeläisille, yksinhuoltajille ja muulle köyhälistölle. Nämä lantit taskussaan kilisten nuo onnettomat rientävät taas äänestämään "kuuden ällän juoksijatyttöä" eduskuntaan. Onkin hyvin kuvaavaa, ettei Ehnroothien säätiö palkitse "merkittävästä yhteiskunnallisesta työstä" ketään poliitikkoa, vaan vuosikymmeniä todellista valtaa käyttäneen leikkuri- Sailaksen.

Microsoftin omistaja Bill Gates on perustanut säätiön, joka jakaa hänen valtavaa omaisuuttaan esim. kehitysmaille tyypillisten sairauksien tutkimiseen ja muuhun hyödylliseen tukeen kolmannessa maailmassa. Usa:n rikkain mieskin testamenttasi perillisten puuttuessa omaisuutensa tälle säätiölle.

Suomen valtiojohdon osoittauduttua täysin kelvottomaksi ehdotankin, että lähetetään kansalaisvaltuuskunta tiedustelemaan Bill Gatesilta tämän haluista ryhtyä Suomen valistuneeksi Diktaattoriksi. Mahdollisen kieltäytymisen sattuessa valtuuskunta voisi kotimatkallaan neuvotella maamme paluusta Ruotsin yhteyteen, ja nimenomaan ilman mitään höpinöitä autonomiasta. Vai haluaako joku kenraalikuvernööri Sailaksen ajan jatkuvan? Aion olla kauppatorilla hurraamassa ensimmäiselle maahamme saapuvalle nuuskalaivalle!