Kyllä se vain näin menee käytännössä. Lääkäreille ei tietystikään voida lakien takia antaa siihen mitään erityisohjeita, mutta he joutuvat käytännössä tekemään priorisointia kaikissa hoidoissa jo nykyäänkin.

- Tuli uusi potilas, ei rokotuksia, eikä puhu suomea. Viedäänkö teholle?

- Ei ole kuin yksi hengityskone enää vapaana ja se pitää säästää traumapotilaille. Viekää sinne tyhjään varastoon ja lyökää morfiinia perseeseen. Mulla on saatana kotona sauna lämpiämässä ja 10 tunnin vuoro loppuu kohta. Huomenna on taas työpäivä. Sanokaa sille potilaalle saatana, että Suomen hoitsut on Norjassa, mutta elämä jatkuu rokotetuille, jos valittaa saatana! Voi perkele, että suivasee tämä!

Ruotsissa kuoli koronan pahimmassa vaiheessa kymmenen kertaa enemmän potilaita kuin Suomessa ja nimenomaan tehohoidon paikkojen puutteeseen. Lääkärit määräsivät potilasta näkemättä puhelimessa morfiinia, joka nimenomaan lamauttaa sen vähänkin hengityksen, mutta antaa helpomman kyydin taivaaseen.

Yksi tuttu oli vuosikymmeniä töissä keskussairaalan syöpäosastolla. Hän kertoi viimeisiä päiviä eläville potilaille annettavan hyvin suuria morfiiniannoksia, vaikka tiedettiin sellaisen määrän olevan tappava. So not, potilas kirkuu valtavissa tuskissa ja kuoleman tiedetään olevan vain muutamien päivien kysymys.

Suomi on täynnä kaikenlaista pakkoa, jotka on säädetty nimenomaan jokaista yksilöä ja koko yhteisöä suojelemaan. Minäkin olin armeijassa 11 kuukautta, lomilla oli kotimatkaa 300- 800 kilometriä ja aivan satunnaisilla kyydeillä. Käytin koronamaskia silloin, kun se oli pakollista ja olen ottanut kaksi rokotusta. Nyt joillakin alueilla koronapotilaista 77% on vieraskielisiä plösöjä, jotka eivät noudata mitään muitakaan Suomen tapoja tai määräyksiä! Maataan vain sänkyssä päivät pitkät ja ollaan plösöjä! Tuhotaan maailman hienoimmaksi tutkittu yhteiskunta; legendäärillinen Impivaaramme!

Englannissa Musta surma riehui aikoinaan pääosin Lontoossa ja sen lähialueilla. Joku satunnainen kulkija toi kuitenkin taudin maan keskiosissa sijaitsevaan kylään ja monet sairastuivat. Kylän suoraselkäiset asukkaat eristivät heti kylän muusta alueesta ja ympäristön kylät toimittivat ruokaa ja tarvikkeita näille onnettomille. Suuri osa heistä kuoli, mutta tauti ei lähtenyt leviämään.

Kävin aikoinaan luovuttamassa verta Ruotsissa asuessani, koska olen vastuuntuntoinen ihiminen. Olin tehnyt niin jo monta kertaa Suomessakin, joten minua hämmästytti, kun Ruotsissa siitä sai heti setelin kouraan.

Suomessa olisi heti pitänyt ruveta maksamaan vaikkapa 20€ ensimmäisestä rokotteesta ja sama toisesta. Nythän kyllä maksettiin 70€/kk kertaa 10 kk lisää "koronatukea" vakituisille sosiaalitoimistojen asiakkaille, joten ei se rahasta olisi ollut kiinni. Tuo rokotteista maksettu 150- 200 miljoonaa olisi tullut nopeasti takaisin ja sillä olisi rokotekattavuus noussut heti 10- 20%. Tämä asia pitää selvittää ennen seuraavaa pandemiaa. Ja pakko ottaa rokotus, muuten se tehdään helikopterista!