Yleensä olen kuitenkin sitä mieltä, että Suomessa on vielä hieno nuoriso. Sitten taas nämä Elokapinan, Helsingin yliopiston ja Kallion ilmaisutaidon lukion häiriköt saavat kohtuutonta julkisuutta ja vahinkoa aikaan.

Suomen lehdistöä hallitsevat nuoret naiset, jotka ovat saaneet virkansa vain sukupuolensa takia ja joilla ei ole pienintäkään käsitystä reaalimaailmasta. Siitä johtuu Hesarin ja Ylen lapsellinen uutisointi, jossa ne pyrkivät miellyttämään vain näitä äänekkäitä rähisijöitä.

Kammottavin esimerkki tästä oli Iltalehden "tähtitoimittaja" Kreeta Karvalan lausunto Ylen Jälkiviisaissa muutama vuosi sitten: Suomen pitää perua hävittäjäkaupat ja käyttää niitä rahoja Libyan jälleenrakentamiseen.

Miksi leikataan opiskelijoilta, miksi ei leikata eläkeläisiltä, kysyttiin jossakin lehdessä äskettäin. No, kun ne ovat juuri sattumoisin nykyiset eläkeläiset, jotka ovat nostaneet Suomen 1970- 1990- lukujen köyhyydestä pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi. Vielä 1970- luvun lopussa Suomesta lähti 50. 000 ihmistä vuodessa Ruotsiin töihin.

Suomessa on nykyisin kymmeniä tuhansia eläkeläisiä, joiden työeläke on pienempi kuin takuueläke. Jokainen Suomeen tullut ulkomaalainen saa siis päivääkään työtä tekemättä paremman eläkkeen kuin koko ikänsä pienipalkkaista tai pätkätyötä tehneet suomalaiset.

Ruotsin lukioissa on paljon teknisiä linjoja, joissa voi opiskella myös oikeita ammatteja (rakennus, kone, sähkö, etc.) ja valmistua väli- insinööriksi (mellaningengör). Ja niitä ei todellakaan voi verrata näihin jalkoväli- insinööreihin, joita Suomessa kutsutaan sukupuolentutkijoiksi ja joita turhakkeita valmistuu satoja vuosittain.

Elokapina terrorisoi nyt Kemin uutta sellutehdasta, joka on malliesimerkki vihreästä teollisuudesta. Se tuottaa sähköä paljon enemmän kuin käyttää ja raaka- aineena se käyttää enimmäkseen harvennuspuuta ja muuta puunkorjuussa syntynyttä ylijäämää. Jokainen kasvimaata harventanut käsittää metsien kasvavan paremmin tasaisin väliajoin harvennettuna.

Suomen lukioihin pitäisi siis saada myös käytännön linjoja, joilla valmistuneet ylioppilaat saisivat edes aavistuksen reaalimaailmasta. Tai sitten pakollinen puolen vuoden harjoittelu: metsänistutusta ja harvennusta, kirvesmiehen apumiehenä, maatalouslomittajana, jne.

Kaupunkilaistytöt voisivat siivota ja laittaa ruokaa suurille muslimiperheille, joissa isä makaa kaikki päivät sohvalla, vanhimmat pojat ovat koko ajan palvelustytön haaroissa kiinni ja 10. kerran tiine äiti on kuin jättimäinen muurahaispesä keittiön nurkassa. Se saattaisi pistää helsinkiläisen vihreän lesponkin hieman miettimään.