Esitän nyt täysin faktiivisen kertomuksen Suomeen muuttaneesta Päivänsäteestä (mamu) ja Kantasuomalaisesta (Menninkäinen, minä).

Jannis (nimi muutettu) syntyi itäeurooppalaisessa maassa. Kotimaansa tultua EU: n jäseneksi myös hän muutti lukemattomien muiden mukana Britanniaan. Siellä hän pärjäsi 13 vuoden ajan  aivan loistavasti: kirvesmiehen töitä riitti, hän hankki samaa kansallisuutta olevan vaimon ja pian heillä olikin kaksi pientä lasta.

Sitten vaimoon iski kuitenkin krooninen sairaus, joka teki hänestä työkyvyttömän. Brittilääkäri kertoi suoraan, että nainen saisi parhaan mahdollisen ja ilmaisen hoidon Suomessa. Myös Janniksen Suomessa asuvat kaverit vahvistivat asian ja lisäksi he kehuivat Suomen loistavia päiväkoteja. Tutkiessaan Kelan omakielisiä sivuja Jannis huomasi myös sosiaaliturvan olevan Suomessa selvästi parempi kuin Britanniassa.

Näinpä hän siis pakkasi perheensä autoon ja saapui siihen kaikille Luvattuun maahan. Luultavasti jätti vähintään Britannian lapsilisät rullaamaan edelleenkin, koska niinhän ovat tehneet myös monet yhteiskunnan huipulla olevat suomalaisetkin.

Täällä asunnot, päiväkodit ja vaimon hoidot järjestyivät nopeasti. Maanmiestensä avulla Jannis pääsi myös nopeasti töihin rakennuksille, missä hän tapasi allekirjoittaneen Kantasuomalaisen.

Olimme samoilla työmailla ja tapasimme myös vapaa- ajalla. Aina kotimaassaan vierailtuaan hän toi minulle runsaasti verovapaata tupakkaa ja olutta. Omakustannushintaan kaikki, mutta raittiina miehenä möin verottomat oluet naapureille ilman voittoa.

Täällä Jannis näytti minulle kerran verokorttiaan, jossa oli vain kolmen prosentin veroprosentti. Hän kertoi ottavansa 9€/h palkastaan verollisena ja 7€ pimeänä. Näin hän sai jotain 5. 000 € vuodessa enemmän rahaa käteen. Minä taas kerroin itselläni olevan lähes samansuuruinen palkka, mutta korkean veroprosentin ja runsaiden ylitöiden takia maksoin yli 10. 000€ vuodessa veroa.

Jannis oli tikahtua nauruun ja sanoi vain hullun maksavan lähes uuden auton hinnan veroa vuodessa. Hänellä olikin lähes uutena Britanniasta ostettu auto, kun taas minulla vain firman vanha paku. Kantasuomalainen, hyi saatana, tyhymä!, olisi EU- ministeri Tytti Tuppurainen huutanut, jos hän olisi ollut paikalla.

Myöhemmin Jannis erosi vaimostaan, mutta pienen palkan takia mitättömien elatusmaksujen takia hänen vaimonsa saa sitä runsaammin rahaa Kelasta.

Kun menninkäinen yksin tallustaa,
Hän miettii, miksi toinen täällä valon lapsi on,
Ja toinen vain työtä painaa saa.

Muutamia viikkoja sitten ilmoitettiin Viron ja Suomen suunnittelevan verotietojen vaihtamista. Jumalauta, Suomessa on viimeiset 20 vuotta ollut koko ajan vähintään 50. 000 virolaista töissä ja vasta nyt aletaan suunnitella verotietojen vaihtamista.

Näin ollen Suomi on noilla perimättömillä veroillaan antanut Virolle kehitysapua noin 300 miljoonaa euroa vuodessa ja siis 6. 000 miljoona euroa näiden 20 vuoden aikana. Ja se onkin ollut hyödyllistä kehitysapua, koska Viron talous on jo Suomen rinnalla. Saatuaan nyt EU: n elvytysrahastosta 6. 000 miljoonaa euroa nettoa ne painavat komeasti Suomen ohi. Viron saama 6 miljardia on mieletön summa, koska väestömäärään suhteutettuna Suomen pitäisi silloin saada 33 miljardia!