Ukrainan pakolaisia on ollut Suomessa reilut 1. 5 vuotta ja koko ajan Migri on kohdellut heitä kuin tuhohyönteisiä. Käytännössä kaikki Ukrainan lapset ja naiset tulivat Suomeen Helsingin Länsisataman kautta, mutta ei siellä ollut pitkään aikaan mitään vastaanottoa, ei ruokailua tuhansia kilometrejä matkustaneille, eikä neuvontaa.

Nyt itärajan yli tulee partaisia nuoria muslimimiehiä ilman papereita hotelleista ja takseista ja Migrin tytöt ovat hillittömän kiiman vallassa. Heti rajalla on bussit ja lämpöiset ruuat valmiina, kuten myös terveydenhoitoa ja mitä lie lämmintä tupsukkaa sopivasti otillaan.

Kaiken huipuksi Oulun kaupungissa jo yli vuodenkin asuneet ja kotiutuneet lapset ja naiset määrättiiin muuttamaan jo seuraavana päivänä Muhoksen ja Kemijärven syrjäseuduille. Vaikka näillä ahkerilla ihmisillä oli päivähoidot, kielen opiskelut, harjoittelut ja monilla jo työpaikatkin hyvin järjestyneinä.

Nyt Migri joutui perumaan gestapomaisen päätöksensä, mutta monet olivat jo ehtineet muuttaa muiden nurkkiin ja oliko osa päättänyt myös palata Ukrainaan! Tästä Migri- Gestaposta tulee mainehaitta Suomelle ja kaikki puheet oikeusvaltiosta ovat täyttä hevonpaskaa!

Mutta kun piti saada irakilaiset, somalit ja muut arabit Ouluun, joka arabimaissa tunnetaan jo Suomen raiskauspääkaupunkina. Voi raiskata ketä haluaa ja poliisi vain valehtelee lehdissä ja televisiossa, ettei mitään ole tapahtunut. Sieltä on myös lyhyt matka Ruotsin rajalle huumelasteja hakemaan.

Minä keskustelin tänäänkin kaupan edessä miellyttävän ukrainalaisen naisen kanssa, joten kyrsii voimakkaasti näiden kunnollisten ihmisten eläimellinen kohtelu. Jossain heidät oli majoitettu lutikoita vilisevään vokkiin, mutta Migri- Gestapo reagoi vasta naisten otettua yhteyttä lehdistöön.

Tuohonkin naapuriini tuli uusi monen talon kortteli ja ensimmäiseen valmistuneeseen taloon vokki ilman mitään ilmoitusta. Yksi päivä kävelin katsomaan sen työmaan piha- aluetta, koska kirvesmiehenä ihmettelin miten puoleen asunnoista tuli oikea parveke ja sitten muihin ranskalainen "parveke". Parvekkeen ovi ilman sitä mainostettua parveketta.

Olin kävellyt pihalla 47 sekuntia, kun valmiista osasta oikein juoksi nuori, huivipäinen musliminainen (arabi) ja käski minua poistumaan alueelta. Selitin olevani naapuri ihmettelemässä parvekkeita ja kysyin onko tullut vokki taloon. Nainen vain jankutti poistumiskäskyä aitaamattomalta alueelta, ikäänkuin olisin tunkeutunut salaiseen sotilastukikohtaan. Olen läpitte herrasmies, mutta hänen ylimielisen asenteensa johdosta minulta karkasi: Älä höpötä tyhjää paskaa!