Minä olen aina arvostanut Osmo Soininvaaraa ja arvostan tietysti edelleenkin, mutta tänään hän kyllä veti uskomattomat limbot kirjoittaessaan maaseutuväestön pimeästä työstä.

Nämä markkinat ovat täysin pimeän, kuitittoman työ valtaamina. Monet pimeää keikkaa heittävät saavat osan tuloistaan työttömyyskorvauksesta, joten he eivät huijaa vain veroissa vaan myös tulonsiirroissa. Satoja miljoonia siinä ryövätään verottajilta ja työttömyyskassoilta, mutta onhan se tapa tukea elämää haja-asutusalueilla. Kirjoittaa Ode.

Tuossakin on huomattava, että hän syyttää pelkästään pimeän työn tekijöitä, mutta ei niitä suuremman hyödyn saavia mökkiläisiä (helsinkiläisiä). Minä vietin nuoruuteni lappilaisessa turistikylässä ja kyllä ne pimeät työt olivat aivan marginaalisia, on täysin järjetöntä puhua sadoista miljoonista. Siinä on ainakin pari nollaa liikaa.

Sen sijaan Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla voi olla jo tuhannenkin miljoonan veropetoksista kysymys. Tälläkin hetkellä pk- seudulla työskentelee jopa kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia remontti- ja rakennustyömailla täysin tai osaksi pimeänä.

Tästä voi katsoa Rakennusliiton saartolistan, jossa yli puolet (90) on virolaisia  Oü- yrityksiä. Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas: En ole tavannut vielä yhtään ulkomaalaista rakentajaa, jolla olisi kaikki kunnossa.

Verohallinnon ylitarkastaja Sari Wulff kävi läpi MTV uutisten tutkivan ryhmän pyynnöstä 14 000 ulkomaisen rakennusmiesten kirjallisten sopimusten palkkatuloja. Veronumerolla on kerätty ansiotuloja kesäkuusta 2012 tähän päivään (1. 2. 2014) 160 miljoonaa euroa. Verojen maksusta Sari Wulff mainitsi aikaisemmassa laajemmassa artikkelissa: Ilmeisesti he maksavat verot kotimaihinsa. Miksi ihmeessä maksaisivat!

– Yllättävää kyllä yhteisillä rakennustyömailla työskentelevät työntekijät saavat keskimäärin 1600 - 2200 euroa kuukaudessa.  Pienimmät palkat liikkuvat 400 - 800 eurossa. Ne ottavat verollisina vain sen minimin, että saavat asumistuet ja tarvittaessa työttömyyskorvaukset. Loput pimeänä. Eihän noin pienistä palkoista mitään veroa mene ja minulle on muutama ulkolainen ylpeänä esitellytkin 0- 3% verokorttiaan.

Osmo Soininvaara puhuu yhden ainoan puhelun perusteella maaseutuväestön satojen miljoonien petoksesta, mutta minä puhun yli 30 vuoden kokemuksesta kirvesmiehenä pk- seudun rakennustyömailla. Pari esimerkkiä:

-Olin työsuojeluvaltuutettu/luottamusmies helsinkiläisellä työmaalla, missä rakennettiin laivayhtiön pääkonttoria ja isoa kauppaliikettä. Eräänä päivänä meille tuli poliisitarkastus ja minäkin olin mukana työmaalla näön vuoksi tehdyllä pyörähdyksellä. Silloin huomasin suurimman osan ulkomaalaisista työntekijöistä hävinneen tarkastuksen ajaksi.

 TS- valtuutetun viran vuoksi minullekin tuotiin virallinen tarkastusraportti, jonka mukaan työmaalla oli 200 työntekijää, joista 30 ulkomaalaisia. Meitä suomalaisia se lähinnä nauratti, koska havaintojemme mukaan ainakin puolet oli ulkomaalaisia.

-Minulla oli pitkään käytössä firman paku, jossa oli suuri määrä työkaluja. Suomalainen firma, suomalaiset työntekijät ja mottona: Pimeästi ja ilmaiseksi ei tehdä mitään. Eräs päivä pomo soitti minulle ja pyysi viemään neljälle kirvesmiehelle työkalut Niittykummun metroaseman työmaalle. Edellisenä perjantaina sieltä oli pantu pois 40 virolaista, koska heidän firmassaan oli havaittu monenlaista epäselvyyttä.

No minähän sitten tein työtä käskettyä. Viikon kuluttua pomo soitti ja pyysi hakemaan ne työkalut pois, koska näiltä suomalaisilta kirvesmiehiltä oli se ”pitkä työmaa” loppunut. Ne häädetyt 40 virolaista olivat tulleet takaisin uuden firman ja puhtaiden paperien kanssa.

Jotain 10 vuotta sitten rakennusalalle tuli pakollinen veronumero, Heti ensimmäisenä vuonna sitä haki 53. 000 ulkomaalaista, vaikka verottaja oli arvioinut heitä olevan puolet vähemmän. Rakennusala työllistää koko maassa 180. 000 ihmistä. Nykyisin tuo ulkomaalaisten lukumäärä lienee jo lähes100. 000, joten on aivan oikeutettua puhua kantakirjasuomalaisten miesten sosiaalisesta kansanmurhasta (vrt. Dalai lama ja tiibetiläisten kulttuurinen kansanmurha). 

Nimenomaan vihreät haluaa Suomeen aina enemmän ulkomaista työvoimaa, mutta vain ja ainoastaan miesvaltaisille aloille. Helsinki käyttää itse kaikissa remontti- ja rakennuskohteissaan mieluummin ulkomaista työvoimaa, vaikka siitä ei tule senttiäkään verotuloja. Se on kuitenkin helppoa, koska Putinin kivihiilen käyttö tuo kaupungille jopa 300 milj.€/vuodessa voittoa. Слава Україні!