Venäjä aloitti Ukrainan sodan heti summittaisilla pommituksilla ja siviiliväestöä terrorisoimalla. Putin oli määrännyt tämän tuhoamisen, vaikka Ukrainan väestöstä ainakin neljännes on etnisiä venäläisiä.

Israel aloitti vuonna 2009 maahyökkäyksen Gazaan. Syynä oli Hamasin pitkään jatkunut terrori ja tuhansien rakettien ammuskelu juutalaisvaltion siviilikohteisiin.

Israelin armeija IDF ilmoitti aina tekstiviestillä jokaisen kylän ja lähiön asukkaille hyvissä ajoin ennen hyökkäystä niihin. Näin naisille ja lapsille jäi jopa päivä aikaa poistua alueelta. Koska Israelin tarkoitus oli tuhota vain Hamasin rakettivarastot ja rakennelmat.

Samoin Israel on jälkeenpäin tuhonnut monia terroristien käyttämiä taloja Gazassa. Ja aina etukäteen lähettänyt tekstiviestin tai soittanut talon asukkaille ja naapureille tulevasta ohjusiskusta. Lisäksi ensimmäisen hävittäjän isku on yleensä ollut vain paukkupommi, joka asia on myös kerrottu etukäteen. Joskus IDF on tosin halunnut tappaa jonkun terroristin ja silloin ei ole pahemmin soiteltu.

Venäjän silmitön terrori onneksi yhdisti koko Euroopan ja ja nyt Venäjä on itse sortumisen partaalla. Ennen sotaa Venäjällä oli yhteinen raja Naton kanssa vain Viron ja Latvian rajoilla, mutta nyt se tuplaantuu Suomen liittyessä Natoon. Kaliningradin ympärillä on nyt tietysti pieni ympyrä, mutta ympyröitä ei lasketa.

Näin ollen Putin on epäonnistunut kaikissa mahdollisissa tavoitteissaan ja tuhonnut Venäjän kansan elinolosuhteet kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Tuo Ukrainan ehdotus 15 vuoden neuvotteluista Krimin niemimaan omistuksesta on suorastaan nerokas. Sen jälkeen Putin ei ainakaan ole vallassa ja onko Venäjäkin silloin jo pilkkoutunut pieniksi ruhtinaskunniksi.

Israel on järjestelmällisesti hieronut rauhaa kaikkien naapureidensa ja kaikkien muslimivaltioiden kanssa. Onnistumisten lista on jo pitkä: Egypti, Jordania, Emiraatit, Marokko, Tšad, Bahrain, Sudan ja Azerbaidžan ainakin.

Israel saa jo 60% kaikesta käyttämästään vedestä merivedenpuhdistamoista, joten se on luovuttanut suurimman osan Jordan virran vesioikeuksistaan Jordanialle. Se toimittaa Jordanian  lisäksi Syyrian kautta kaasua myös romahtaneeseen Libanoniin, vaikka siellä valtaa pitävä terroristijärjestö Hizbollah kasaa vain lisää Iranin ohjuksia rajalle. Egyptiin kuuluvalla Siinailla taas Israelin droonit ja hävittäjät tuhoavat Isis- järjestön tukikohtia ja tämäkin on Egyptin kanssa sovittu. Arabit kun eivät itse pysty, eivätkä kykene.

Lisäksi mainittakoon vielä se päivittäin toistuva Ylen ja Hesarin tussukoiden valhe, että "Israel saartaa Gazan kaistaa ja se on maailman suurin vankila". Siinä vankilassa on silloin 13 kilometriä leveä ovi auki, koska Egyptillä on 13 kilometriä rajaa Gazan kanssa. Onko se maailman levein ovi sittenkään auki, sitä Ylen ja Hesarin tussukat voisivat miettiä keskinäisessä palaverissaan. Koska se on tärkeä yksityiskohta asiassa.