Sosialidemokraatit esittävät 200 miljoonan euron lisärahoitusta työllisyyden hoitoon, mikä on työvoimaministeri Tarja Cronbergin mukaan täysin absurdia.

Espoossa puuhataan jätevedenpuhdistamon siirtoa pois Suomenojalta, koska sieltä vapautuisivat lisäetuna 200 miljoonan euron arvoiset rakennusmaat metroradan varrelta. Espoon vihreät vastustavat hanketta käyttäen yhtenä tärkeänä perustelunaan vieressä sijaitsevaa lintukosteikkoa, joka todennäköisesti tuhoutuisi asuntorakentamisen seurauksena. Näin pääkaupunkiseudulla olisi puolentoista Helsingin musiikkitalon hintainen lintukosteikko, jalkapallokentän kokoinen perkeleen lämpäre! Noin arvokkaille linnuille kannattaisi palkata henkilökohtainen avustaja jokaiselle, kuten muillakin Suomessa tepastelevilla erikoisryhmillä on.

Helsinki halusi siirtää satamatoimintansa keskustasta Vuosaareen, minkä toteutus valituksineen ja rakentamisineen kesti reilut 10 vuotta. Nyt on huomattu sen olevan pian taas keskellä kaupunkia, kun Itäsalmea aletaan rakentaa. Samoin Espoossa huomataan 20 vuoden kuluttua jätevedenpuhdistamon sijaitsevan keskellä kauneinta Espoota ja sitä ruvetaan siirtämään.

Osmo Soininvaaran kaltaiset luontoaktivistit ovat saaneet meidät pahimmatkin vastarannan kiisket ymmärtämään eri puolilla Suomea tapahtuvien kosteikkojen ja jokien entisöinnin suuri merkitys, mutta  realistina hänkin ihmettelee Espoon vihreiden absurdia suhteellisuudentajua.

Edellisessä postauksessani kerroin työvoimatoimiston tavasta muuttaa minut työttömästä epähenkilöksi ja se oli mielestäni erittäin absurdia. Se oli enemmänkin valtiokoneiston harjoittamaa väkivaltaa, kuin sitä kaikkien nyt hehkuttamaa kaunista yhteisöllisyyttä. Suomen työvoimatoimistojen ylin tehtävä on aina ollut vain kortistojen raaka puhdistaminen, ei niinkään työntekijän ja työnantajan kohtaamisen järjestäminen. Asioin aikoinani Ruotsin työvoimatoimistoissa ja siellä meno oli kuin toisesta maailmasta. Uskallankin väittää, että jos Ruotsissa 70 % työpaikoista löydetään työvoimatoimistojen kautta, niin Suomessa vastaava luku on 30 %. Luvut todennäköisesti vääriä, mutta niiden suhde on varmasti aika lähellä oikeaa.