Suomessa on nyt ainoa mahdollinen hallitusvaihtoehto, joka pystyy korjaamaan Sanna Marinin ja Annikka Saarikon jättämiä savuavia raunioita, mutta persut ovat ryssimässä sitä oikein kunnolla. Viime kesänä Riikka Purraan kohdistunut rasismikohu oli todistetusti keksittyä juttua, mutta nyt persut tarjoaa niin paksua tavaraa, ettei siinä edes veistä ja haarukkaa tarvita.

Oli suorastaan ilo katsella nuoren PS- kansanedustaja Miko Bergbomin ja viherfeministi Minja Koskelan televisiokeskustelua, jossa nopea Bergbom artikuloi täsmällisen selkeästi ja kansantajuisesti vaikeistakin aiheista. Tuollainen vetää nuorisoa, kuten jo viime vaaleissa nähtiin.

Samoin Teemu Keskisarja esiintyy räväkästi, mutta tuon jo ennestäänkin suositun tohtorin linjassa ei ole tyttömedialle mitään mistä pöyristyä ja luoda hysteriaa.

Sitten on tämä pitkän linjan poliisi Timo Vornanen, jolla on lehtien mukaan vielä mahdollisuus osallistua eduskunnan toimintaan. Siinähän persujen PR- toimistolla on mahdollisuus raapaista kannatusta vielä muutama prosentti alaspäin. Koska he näyttävät käsittäneen, että PR tarkoittaa Perseestä Revitään.

Vornanen on 30 vuoden poliisiuransa aikana varmasti joutunut monta kertaa lukemaan Suomen lainsäädäntöä, tai sitten sitä on kuvien avulla hänelle selvitetty. Silti hän selvin päin kapakkaan lähtiessään ottaa pistoolin mukaan!

Jos tuo jättimäinen kolossi (vrt, Hiiriä ja ihmisiä) pelkäsi turvallisuutensa puolesta, niin hän olisi voinut pukeutua luotiliiveihin. Tai veitsi ja haarukka taskussa olisi myös ollut voimaannuttavaa.

Vielä lisäksi PS- puheenjohtaja Riikka Purra oikein moneen kertaan ja kuvien kanssa elvistelee saksien ja leikkuulautojen kanssa, vaikka useat kansalle kipeät leikkaukset on tehty nimenomaan kokoomuksen vaatimuksesta. Seuraavaksi varmaan nostetaan Timo Vornanen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi, mikäli sama itsetuhoinen linja jatkuu.

Onneksi seuraaviin ek- vaaleihin on vielä kolme vuotta aikaa ja niissäkin aion äänestää Riikka Purraa!

PS. Toistelin tuota "veitsi ja haarukka" sanontaa, koska Jörn Donner sanoi aikoinaan: Persut ovat apinoita, jotka pitää opettaa käyttämään veistä ja haarukkaa.

Minä itse kuitenkin muistin mistä tuo sanonta tulee ja toimitin tiedon PS- kansanedustaja Reijo Tossavaiselle. Ilmaisu ei ehkä sopinut postaukseni asiaan, mutta se nyt on siinä ja minulla on kiire kaupungille.

Steve Biko oli musta opiskelijajohtaja, joka murhattiin Etelä-Afrikassa. Hänen elämästään kertovassa elokuvassa Steve Biko sanoi, että valkoisten rasistien asennetta mustia kohtaan kuvaa parhaiten sanonta, ”mustat ovat apinoita, jotka pitää opettaa käyttämään veistä ja haarukkaa”.