Nyt on ryhdytty jo vakavissaan puhumaan äitiyslomakustannusten korvaamisesta yrityksille. Osmo Soininvaara ja Juhana Aku Ankka Vartiainen olivat jossain esityksessään pyöritelleet jopa 5. 000 euron summaa. Tasa- arvoisinta olisi tietysti korvata tuo 10. 000 euroa kokonaan, mutta hyvä näinkin.

Äärioikeistolainen sikspäks- hallitus korotti yli kymmenellä prosentilla käsityöläisyrittäjien arvonlisäveroa ja vuodessa pelkästään parturi- kampaamoja lopetti yli 1300.

Tuo äitiyslomakustannusten kymppitonnin uhkasakko ei ole vain lapsia hankkivien naisten murhe, vaan se on KAIKKIEN 18- 40 vuotiaiden naisten otsassa. Noin puoli miljoonaa yksityiseltä sektorilta töitä hakevaa naista joutuu siis lähtemään melkoiselta takamatkalta, vaikka nykyisin naisista vain puolet hankkii lapsia.

- Se Huttusen tyttö oli hiton pätevän oloinen ja sillä oli just oikea koulutus. Se oli kuitenkin lapseton kolmikymppinen, joten se on parin vuoden sisällä tiineenä ja äitiyslomalla. Niin hyvän näköinenkin vielä, ei sellaiset kauan vapaana kule. Meillä on kuitenkin 30 työntekijästä jo 2 äitiyslomalla ja kun nyt laman aikana mennään nollakatteella, niin otetaan se Mähösen poika. Noin haastelevat pohjalaiset konepajayrittäjät.

Äitiyslomien korvaaminen tulee maksamaan valtiolle jonkin verran, mutta se tulee moninkertaisesti takaisin, kun naisvaltaisille palvelualoille syntyy kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. Samoin miesvaltaisten yksityisen sektorin yrittäjien ei enää tarvitse  pelätä tuota lisäkustannuserää.

Rakennusteollisuus kertoo Suomessa työskentelevän 180. 000 ihmistä rakennusalalla. Täysin kyvyttömän, patalaiskan, kelvottoman etc verottajan tiedossa on kuitenkin vain 135. 000 rakentajaa. Lukekaa tuo artikkeli ja huomaatte kuinka sopuisasti ja vähättelevästi rakennusteollisuus ja verottaja suhtautuvat pelkästään yhdeltä alalta löytyneisiin 45. 000 pimeään ulkomaiseen työntekijään. Joitakin vuosia sitten hesarit riemuitsivat suurin otsikoin, kun muutama han- suomalainen rakennusmies sai vankeustuomiot pimeistä töistä Kampissa.

Tuo 45. 000 pimeää ulkomaista rakentajaa + työttömien suomalaisten rakentajien korvaukset = 500- 1500 miljoonaa euroa, tai   5- 15  Lastensairaalaa, tai 40. 000 julkisen sektorin työpaikkaa ja tämä summa siis joka ikinen saatanan vuosi aina Jeesuksen paluuseen tai 3. maailmansotaan tai Suomen eroamiseen EU: sta asti. 

Suomalaiset rakentajatkin tekevät tietysti pimeinä pieniä korjauksia ja autotalleja, mutta nyt rakennetaan pääosin pimeällä työvoimalla jo Espoon metrot ja Jorvin homesairaalatkin.

Kuinka moni suomalainen ostaisi täydellä hinnalla uuden auton, joka on pudonnut järveen kuljetuksen aikana. Ei tietysti kukaan, mutta Espoo maksaa jopa lisähintaa Jorvin sairaalasta, jossa sääsuojausten pettäminen kasteli koko rakennuksen. Siellä tulee käymään samoin kuin Kirkkonummen kaupungintalossakin: ensin henkilökunta muuuttaa suurella tohinalla sisään ja jonkin ajan kuluttua he muuttavat vielä suuremmalla tohinalla takaisin vanhoihin tiloihin.