Suomalaisessa politiikassa on taas palattu normaaliin päiväjärjestykseen: Kokoomus ja RKP kurittavat kilpaa kansaa ja vasemmiston naisministerit hääräilevät mitättömien pikkuasioiden kanssa. ”Leikkivät paperinukkien kanssa”, kuten Jälkiviisaissa osuvasti todettiin.


Tupakkaa voi ostaa enää kaikille tuntemattomalla salasanalla, alkolukot tulevat autojen lisäksi ilmeisesti myös kossupulloihin, sillä eihän humalaiselle voi sallia lisäviinanjuontia. Tuo autojen alkolukko on kustannuksiltaan niin suuri asia, että sen toteutuminen on vielä pitkässä kuusessa. Ja kun ministerien pitäisi hoitaa nimenomaan päivänkohtaisia asioita.


Demariministeri Maria Enso- Gutsetinan avustaja oli jo järjestämässä miehillekin mahdollisuutta synnytykseen, mikä sai varmaan Darwinin pyörimään nivusiaan pidellen haudassaan. Syntyneen kohun jälkeen ministeri tietysti pisti kaiken avustajansa piikkiin, sanoutui irti hankkeesta ja antoi erityisavustajalleen potkut. Naisministeri oli tietysti valinnut erityisavustajakseen fiksuimman tuntemansa naisen, joten voimme vain kauhulla odottaa mitä se toiseksi fiksuin keksii.


Vihreät on vaatinut politiikkaan lisää avoimuutta ja sitä tulikin heti: Suomen kansaa voi aivan avoimesti kusettaa. Valtionomistuksista vastaava Heidi Hautala nimittäin siunasi eläkeyhtiö Ilmarisen kaupan, jossa yhtiö osti 1, 8 miljoonalla eurolla Finnairin toimitusjohtajan asunnon. Tämä Vehviläinen oli jo vuoden yrittänyt myydä asuntoaan, mutta ostajaa ei löytynyt, koska hän halusi itse jäädä siihen asumaan. Tuollainen myyjän asumaan jäänti on monelle ostajalle huono ehto, samoin kuin autokauppoja peruuntuu sen takia, että myyjä haluaa edelleenkin ajaa myymällään autolla.


Tähän kauppaan sisältyi lisäksi erikoinen takaisinostomahdollisuus, mikä tekee siitä entistä epäilyttävämmän. Vehviläinen möi asuntonsa itse määräämäänsä hintaan ja Finnairin pestin loputtua hän voi ostaa sen taas itse määräämäänsä hintaan. Jossain puhuttiin 300. 000 euron voitosta ja sen verran halvemmalla hänen tosiaan kannattaakin ostaa. Muualla maailmassa valtionyritysten johtajat saavat välittömästi kenkää tällaisten operaatioiden jälkeen, mutta Suomessa vain ministerin siunauksen. Ilmarisen Harri Sailas on tietysti vielä valtiosihteeri Raimo Sailaksen veli.


Viikon pohjanoteerauksesta vastasivat kuitenkin perussuomalaiset, jotka tekivät eduskunta- aloitteen sotasyyllisyystuomioiden purkamisesta. Toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa tehtiin lähes kaikille epäedullinen pakkorauha, jossa Puolaakin siirrettiin miltei paikkansa verran länteen, miljoonat ihmiset joutuivat jättämään kotiseutunsa (-maansa) ja samoin miljoonat ihmiset saivat epäoikeudenmukaisia vankeus- ja katkotustuomioita. Tuo rauhansopimus on kuitenkin pitänyt ja maanosamme on sen ansiosta vaurastunut. Nyt Suomessa vaaditaan ensimmäisinä purkamaan tätä Pariisin rauhansopimusta. 


Persut olivat jo pääsemässä eroon äärioikeistolaisesta leimastaan, mutta nyt ruvettiinkin kaivamaan hakaristejä esiin. Näin se Euroopassa nähdään ja tällainen vanhojen haavojen avaaminen on äärimmäisen vaarallista. Suomalaisista valtavalla enemmistöllä on tarpeeksi tekemistä aina vain kovemmasta arkipäivästä selvitäkseen ja he olivat jo unohtaneet nuo 60v vanhat asiat.


Kaiken tämän keskellä Kokoomus ja Rkp jyräävät: yksityisen lääkäriyhtiö MedOnen ulkomaille siirtämien sikavoittojen ja veronkierron jälkeen puhuttiin kelakorvausten vähentämisestä yksityisestä terveydenhoidosta, mutta nyt kelakorvauksia vähennetäänkin 135 milj. € sairailta ja siis ennen kaikkea vanhuksilta. Demarien Raimo Sailas on tässä taas puuhapetenä ja Sitrassa tämä sama mies syytää rahaa yksityiseen terveydenhoitoon.