Yrittääkö Trump vallankaappausta, jos häviää presidentinvaalit. Tuollainen otsikko oli viikko sitten Kansan Uutisissa ja se kiihotti minut tämän kirjoituksen otsikkoon. En tietysti edes lukenut niin typerää juttua, koska jokainen vähänkin maailman tapahtumia seuraava tietää, ettei USA: n valtiojärjestelmä anna mahdollisuutta mihinkään vallankaappauksiin.

Mutta miten on demokratian ja oikeusvaltion laita meillä? Tässä Veikko Huuskan aivan loistava juttu viime päivinä tapahtuneesta Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöä vastaan suunnatusta kampanjasta. Onneksi yli puoluerajojen arvostettu presidentti Niinistö on jo Mainostelevision ohjelmassa ja muissakin medioissa ryhtynyt reippaaseen vastaiskuun.

Vuosi sitten Suomi sai uuden hallituksen, joka muuttui nopeasti naisviisikon johtamaksi ja rupesi oikein voimalla ajamaan feminististä yhteiskuntaa. Sitä hallitusta ei kiinnostanut työllisyys, työttömyys, velkaantuminen, huoltosuhde, etc. Se rupesi vain voimalla betonoimaan aatettaan yhteiskuntaan räikeillä virkanimityksillä ja tasa- arvo lainsäädäntöäkin alettiin kääntää intersektionaalisen feminismin suuntaan.

 Perinteinen tasa- arvo ja sukupuolineutraalius ohitetaan ja tilalle tulee jonkinlainen sukupuolten, rotujen, uskontojen ja kaiken mahdollisen perusteella tapahtuva kansalaisten profiloiminen, kastittaminen ja arvottaminen.

Uuden hallituksen synnyttyä myös entinen presidentti Tarja Halonen astui voimalla julkisuuteen (pyynnöstä ja ei yllättäen?). Hän on sen jälkeen kommentoinut kaikkia mahdollisia asioita ja aina hallituksen näkökulmia myötäillen. Monet maassamme asuvat ja huonosti suomea osaavat ulkomaalaiset luulevat varmasti Halosen olevan taas Suomen presidentti, koska hänellä on oikeus käyttää tuota titteliä.

Poliisi epäilee ulkoministeri Pekka Haavistoa kahdesta rikoksesta, mutta presidentti Halosen mukaan se on vain presidentinvaalikampanjaa. Hänen mukaansa siis tiettyä aatesuuntaa edustavat ihmiset saavat suomalaisessa ”oikeusvaltiossa” tehdä mitä haluavat. Kaikkia lakeja rikkoen ja säädyllisyyttä on tässä yhteydessä turha edes mainita.

Vasemmistoliiton Silvia Modig vaatii oikeusvaltioperiaatetta käytettävän EU- tukien jaossa. Hesari taas arvosteli kovin sanoin Puolaa, koska maan yleisradio on täysin istuvan presidentin kontrollissa. Silvia Modigin kansanedustajakauden aikainen "rasputinna" Rakel Liekki pääsi kuitenkin päättämään kuka kirjoittaa ja mitä kirjoittaa Ylen kolumneihin. Ilman mitään alan koulutusta ja kokemusta hän on nyt haalinut sinne vain Kallion kuplaa ja feminismiä edustavan joukon kirjoittajia. Pitkäaikainen Ylen toimittaja Sanna Ukkola sai Liekiltä määräyksen kirjoittaa vain kodista ja terveydestä, joten hän jätti koko yhtiön.

Eilen Ylen pääuutisissa oli pitkä osio erään varsin kyseenalaisen toimittajan oikeudenkäynnistä, mutta valtakunnansyyttäjän valheellisin perustein kohdistamasta ajojahdista laajalti arvostettua Päivi Räsästä kohtaan selvittiin yhdellä lauseella. Onneksi arvostettu, oikeamielinen ja ilmeisesti lakimiestaustan omaava US- Puheenvuoron Max Jussila on tehnyt oikeusasiamiehelle kantelun tästä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta.