Täällä netissä ja pian myös lehdissä on pilvin pimein erilaisia ja enimmäkseen Gazan palestiinalaisia ymmärtäviä uutisia. Pistetään siis vähän faktaa.

- Palestiinalaisten asia on yhtä vanha kuin Karjalan ja Petsamon evakkojen (1945 ja 1948).

- Euroopassa sata miljoonaa ihmistä joutuisi muuttamaan nykyisiltä asuinsijoiltaan, jos palaisimme rajoihin ennen Hitleriä ja 2. maailmansotaa.

- Arabit puhuvat aina yhteisestä Arabian valtiosta, joka kaikki arabivaltiot käsittäen on pinta- alaltaan 620 kertaa suurempi kuin Israel.

- Gaza kuului ennen vuoden 1967 sotaa Egyptille, mutta Israelin lukuisista pyynnöistä huolimatta Egypti ei halua ottaa näitä samaa kieltä, samaa kansaa ja samaa uskontoa edustavia palestiinalaisia takaisin. Sen sijaan Euroopan pitäisi ottaa jokainen halukas!

- Siinain niemimaa on lähes tyhjä, joten siellä niillä olisi tilaa mellastaa. porata kaasua, viljellä maata ja kalastaa.

- Israel ei saarra Gazaa kokonaan, vaan tänäkin vuonna ennätysmäärä gazalaisia käy Israelissa töissä.

- Gazan raja Egyptin kanssa (13 km) on sen sijaan täysin suljettu ja siellä on monta kilometriä leveät turva- alueet, joille astuva ammutaan välittömästi.

- Israel on toimittanut kaiken sähkön Gazaan, mutta katkaisee sen nyt ikuisiksi ajoiksi ja koko slummi vaipuu kivikauteen.

- Egyptillä on valmis sähkölinja Gazan rajalle, mutta se ei edes harkitse sähkön toimittamista sinne.

- Suuressa ja mahtavassa Arabiassa on suuri määrä täysin romahtaneita ja keskenään sotivia tai sisällissodassa olevia romuvaltioita.

- Palestiinalaiset eivät tarvitse omaa valtiota, koska nykyisessä itsehallinnossakaan ne eivät ole kyenneet järjestämään presidentinvaaleja kymmeniin vuosiin.

- Arabeilla olisi rahaa ja maata ratkaista kuudessa päivässä palestiinalaisten kysymys, mutta kun ei ole halua ja vielä vähemmän kykyä.