Joku viikon uutispimennossa ollut suomalainen Urpo voi tänään Ampparin uutisia vilaistessaan hieman ihmetellä maan viimeaikaisia tapahtumia.

Muslimimiehet Hassan, Arya ja Ahmad ovat käyneet sankarillista taistoa Turussa riehunutta puukkomiestä vastaan ja Tyksissä haavoittuneena makaava muslimipotilas on jopa uhattu tappaa.

Puukkomiehestä Urpolle tulee heti mieleen suomalainen mies, joten otsikoista hän olettaa suomalaisen äärioikeiston iskeneen pikkuisia pakolaislapsosia vastaan.

Jopa Ruotsissa puhuttiin Tukholman kuorma- autoiskun jälkeen välittömästi ja jossittelematta terrorismista ja miehen nimi ja kuvat ilmestyivät lehtiin muutamassa tunnissa.

Nyt Suomen poliisi on jo vuorokauden ajan tiennyt tuon Turun marokkolaisen murhamiehen nimen, mutta sitä ja kuvia ei vain julkaista. Sen sijaan keskusteluissa puhutaan marokkolaisten Espanjassa kokemasta kauhistuttavasta työttömyydestä ja syrjäytyneisyydestä.

 Marokkolaiset ja arabit yleensäkin ovat työttömiä kaikkialla ja kaikissa maissa, työllisyystilanteesta riippumatta. Ja Suomen kaltaisissa paremman sosiaaliturvan maissa he vasta ovatkin hyvin mielellään työttömiä ja syrjäytyneitä. Vuosien mittaan olen nähnyt kymmeniätuhansia ulkomaalaisia eri rakennustyömailla, mutta vain yhden (1) ainoan arabin ja hänkin oli Egyptin koptikristitty. Joutuisin välittömästi vankilaan ja linnaan, jos toistaisin tässä hänen mielipiteitään Egyptin muslimeista. Lisäksi kuvani olisi ykkösuutisissa ja asiasta keskusteltaisiin vuosia eri medioissa.

Tukholmassa on muuten jo pitkään riehunut 100- päinen, enimmäkseen alaikäisten marokkolaisten joukkio, joka elää vain ryöstäen, varastaen ja huumeita myyden. He eivät hae turvapaikkaa, eikä poliisi voi ottaa kiinni alaikäisiä. Todennäköisesti tuota pikkuterrorismia  ohjaillaan täysi- ikäisten marokkolaisten toimesta. Pian sellaista on Suomessakin.

Sinänsä muuten ihan kunnioitettavaa varsinkin tuon Hassan Zubierin toiminta.