Viime vuonna Ruotsi oli toisena Euroopan rikollisuutta mittaavan Numbeon tilastoissa ja vain sotaa käyvä Ukraina oli pahempi. Vuonna 2019 Ruotsi oli peräti ykkönen, mutta ilmeisesti Ukrainaan on nyt saatu enemmän tykistöä ja ohjuksia, jotka Ruotsista vielä puuttuvat. Suomi on tuossa tilastossa vielä komeasti neljänneksi turvallisin, mutta kuinka kauan.

Suomessa uutisoitiin äskettäin Ruotsin menestyksen salaisuudeksi maahanmuutto, mutta sitä se ei todellakaan ole. Li Andersson lähti heti hakemaan otsikoita tuon VVM: n sivulauseessa esittämän maahanmuuton takia ja vaatii Iranista tulleelle Ali Rezalle heti oleskelulupaa. Mies on afgaani, mutta ei ole koskaan asunut Afganistanissa, kuten 80- 90% Suomeen tulevista afgaaneista.

Nyt on aivan kauhistuttavaa ja Apuva, kun häntä ollaan palauttamassa Afganistaniin. Andersson tietää aivan varmasti, että Alille on tarjottu vapaaehtoisesti palatessaan lentolippua kotiseudulleen Iranissa ja taskuun vielä monen iranilaisen vuosipalkkaa vastaavaa summaa puhdasta rahaa.

Iranissa asuu ja on asunut jo tuhat vuotta miljoonia afgaaneja, koska se on Afganistanin rajanaapuri. Muuttamalla lakia niin kuin Andersson vaatii me saamme heti Iranista valtavan tulvan nuoria afgaanimiehiä, joiden työllisyysaste tulee jäämään 20- 30 %: n ja jotka ovat jo Ruotsissa tunnettuja harvinaisen raakaotteisista huumejengeistään.

Anderssonia vanhempana minä sanon hänelle ystävällisesti : Hoppas ditt barn får lika trygg framtid i Finland, som jag fick i det legendariska Impivaara. Vive la Impivaara!

Ruotsin elinkeinoelämä ilmoittaa rikollisuuden maksavan heille 10 miljardia euroa vuodessa.  Varkaudet, vahingonteko, murrot, räjäytykset ja ampumiset. Lisäksi niitä ulkomaisia huippuosaajia on enää vaikea saada jonnekin Malmön ja Göteborgin kaltaisille alueille, missä jengirikollisuus rehottaa.

Ruotsin poliisi kehottaa jo aivan avoimesti nuoria jättämään kalliit vaatteet ja hienot puhelimet kotiin ulos lähtiessään. Svt (Yle) kertoo nuorten suunnittelevan tarkkaan reittinsä ulos lähtiessään, mutta yhä useampi nuori valitsee paremmaksi jäädä kokonaan kotiin.

Sosiaalidemokraattinen Aftonbladet on haastatellut äitiä, jonka 12- vuotias Adriana- tytär ammuttiin viime kesänä hänen ulkoiluttaessaan pientä koiraansa. Sotilaskäyttöön tarkoitetulla kalashnikovilla ammuttiin, ihan kuin oikeassa sodassa. Aftonbladet kysyy mitä tämä äiti haluaisi sanoa syyllisille ja nainen vastaa vapaasti käännettynä: Teillä on täysin väärän ylpeyden myrkyttämä kunniakulttuuri, jota te puolustatte leikkimaailmassanne. Saitteko nyt sen rispektin mitä haitte, kun ammuitte pienen tyttäreni?

Suomen kunnat ovat nyt muka huolissaan, koska niin moni kuntatyöntekijä jää eläkkeelle. Meillä on puoli miljoonaa työtöntä, kyllä sieltä löytyy. Jotain 15 vuotta sitten minä huomasin Kauniaisten kaupungin hakevan kirvesmiestä. Helpomman työn toivossa lähetin sitten hakemuksen, vaikka olinkin töissä ja pk- seudulla rakennettiin paljon. Ei natsannut valinta, mutta sähköpostilla kerrottiin työpaikalla olleen peräti 48 hakijaa.

Noita lähihoitajia ja sairaanhoitajia saadaan tuhansia muutamissa viikoissa, kun ruvetaan hakemaan nimenomaan sellaisia. Ottamalla kymmeniä tuhansia tuollaisia Anderssonin Ali- mussukan kaltaisia saadaan ehkä muutamia lähihoitajia muutamiksi vuosiksi, mutta aivan varmasti päästään tuohon Ruotsin ja Ukrainan seuraan rikostilastoissa.