Olen jo pitemmän aikaa väittänyt, että Suomessa työskentelevien virolaisten määrä on pikemminkin 100. 000 kuin vauvanposkisten viranomaisten ilmoittama 40. 000 päätä. Eilen esitetyssä Silminnäkijässä Kalevi-pojat myytävänä vahvistettiin minun ( Nils- Aslak Näkkäläjärvi ) olleen oikeassa. Tuossa luvussa eivät ole mukana Suomessa vakituisesti asuvat ja Suomeen veronsa maksavat virolaiset.


USA on julistanut Viron boikottiin maan harjoittaman ihmiskaupan takia ja tuon ihmiskaupan toisena osapuolena on pääasiassa Suomi. Ihmiskaupan määritelmä: Varsinkin halpatyövoimana laittomat siirtolaiset ovat joustava työvoimareservi, jolla ei ole oikeuksia, oli kysymyksessä työturvallisuus, työajat tai palkat. Tähän asiaan eivät ihmisoikeuksista niiiiiin huolissaan olevat kukkahattutädit puutu ja Rkp ja Kokoomus vastustivat jyrkästi harmaan talouden vastaisia toimia hallitusohjelmassa.

 

Hallituspuolueiden unelma 200. 000 ulkomaalaisesta on nyt siis jo täyttynyt, vaikka aika pahasti orjakaupalta haiskahtaakin. Enää hallituksen pitää päättää mitä tehdä 500. 000 kotimaiselle työttömälle ja vajaatyöllistetylle. Suora maasta karkotus voisi herättää kansainvälistä huomiota, mutta ruvetaanko taas jakamaan menolippuja Ruotsiin, kuten aikaisemmin tehtiin. Meillä on kuitenkin vahva ja toimintakykyinen enemmistöhallitus, joten voimme rauhallisin mielin jäädä odottamaan sen viisaita päätöksiä.


Meillä on työmaalla porukka vähentynyt koko ajan ja ensi viikolla väkeä on vielä vähemmän. Olemme nyt yli 1, 5 vuotta tehneet hommia samojen virolaisten kanssa ja meistä on tullut hyviä ystäviä. Lähtijät tuovat aina leivonnaisia viimeisenä työpäivänään ja heidät kätellään kyllä me jossain vielä törmätään toivotuksilla. Me ymmärrämme heidän orjuutensa ja he käsittävät meidän koko ajan pahenevan kurjuutemme.


Tänään seurasin lasin takaa lämpöisessä, kuinka etninen afrikkalainen ( Nikerian neegeri ) pesi ikkunoita 6. kerroksen terassilla. Ulkona hyytävän kylmässä merituulessa ja pakkasessa. Nostin mielessäni hattua miehen hyvälle asenteelle ja ajattelin: eipähän tarvitse ainakaan leijonia pelätä. 

 

Talomme ylimpään kerrokseen tuli toimistotilojen ja neukkareiden lisäksi edustussauna. Virolainen porukka senkin tietysti rakensi ja heitä oli yli kaksi viikkoa ja koko ajan neljä miestä saunatiloissa toistensa tiellä pyörimässä. Suomalainen kirvesmies rakentaisi yksin tuollaisen saunan ja vieläpä naulaisi paneelitkin oikein päin seiniin. Naaraspontti ylöspäin on vastoin kaikkia hyviä tapoja ja fysiikan lakeja, mutta sillä tavalla Kalevi- pojat vaan kalliit laudat pilasivat.


Nämä virolaiset tekivät tosiaan noinkin alkeellisen perusvirheen, mistä voi päätellä sitä muunkin rakentamisen tasoa. Suomalainen saunaurakoitsija olisi häädetty välittömästi työmaalta vastaavan amatöörimäisyyden jälkeen, eikä hän olisi saanut centtiäkään korvausta materiaaleistaan, mutta ilmeisesti tuo virolaisten tekele nyt vain jää sinne iäksi.