Suomesta ei tule Naton etuvartioasemaa Venäjää vastaan ja koko Nato- jäsenyys voidaan unohtaa. Näin suree tutkija Mika Aaltola, mutta minun tapaani monet suomalaiset taputtavat käsiään. Suomi sijaitsee idässä ja sen mukaan on elettävä.

Poliittisesti Suomi on nyt Venäjän taskussa, kauhistelee toinen tutkija. Ehkä olemmekin, ja nimenomaan siinä iivanan lompakkotaskussa. Saksa on nyt euron ja EU: n avulla tuhonnut jo kolmannen kerran Euroopan, sanoi Saksan entinen vihreä ulkoministeri Joshka Fischer. Miettikää tuota hiljaa mielessänne.

Obama ryhtyi saartamaan Venäjää ja Hillary olisi ajanut samaa politiikkaa. Nato- Suomi olisi ollut hampaisiin asti aseistettu Venäjää vastaan ja idänkauppa olisi loppunut kokonaan.

Hillaryn voitettua Suomen poliitikot ja muu herrasväki olisivat olleet Brysselissä ja maailmalla kiinteä osa Länttä, mutta Suomen valtio ja tavallinen kansa olisivat edelleenkin olleet kaukana idässä Venäjän naapureina.

Toivottavasti Trump pitää sanansa ja korjaa maansa suhteet Venäjään. Kummallakaan maalla ei ole enää mitään erityistä poliittista agendaa, koska molemmilla on samalla tavalla korruptoitunut rosvokapitalismi.

Oli ulkoministeri Hillaryn idea aloittaa Libyan pommitukset ja kaataa äärimmäisen herkkä heimojen ja uskontojen tasapaino. Ja juuri kun Gaddafi oli viimeinkin saatu ruotuun ja hän oli ruvennut noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Siitä sitten lähti Syyriat, Isisit ja monikymmenvuotinen sekasorto. Aleppoa on nyt vallattu jo viisi vuotta, joten siitä voi päätellä miten Mosulin ja Raqqan valtaukset etenevät.

Trumpin kotimaan politiikka on sitten aivan eri asia. Ei hän kuitenkaan mitään naisten oikeuksia voi viedä, siitä on tarkat lait ja asetukset. Meksikolaisia ja muita latinoja on USA: ssa jo yli 50 miljoonaa, joten siinä muurin muuraushommassa Trumppi haukkaa sitä itteään.

Näin rakennustyöläisen näkökulmasta nuo virolaiset Suomessa ovat valgianahalisia meksikolaisia.