Suomalaisia vaivaa jo vaarallisen suuri suhteellisuudentajun puute. Se johtuu tietysti suurimmalta osin lehdistöstä, missä 20- 30 vuotiaat vihreät minnapetterit toitottavat omaa maailmankuvaansa Suomen kansalle ja se niellään lopullisena totuutena.

Joskus 15 v sitten toimittajat olivat vielä vanhempia ja kokeneita pitkän linjan naisia ja miehiä, joiden kirjoituksiin olikin luottaminen. Rauli Virtanen mainittakoon sellaisena. Heidät potkittiin kuitenkin pois lehtitaloista ja tilalle otettiin näitä sukupuolineutraaleja nuoria, joilla on takanaan 5 vuotta aikuisuutta ja Barbie- nuket vielä sängyn vierellä.

Kuukausi sitten Aamu- tv: ssä olivat Helsingin ja Espoon kaupunginjohtajat. Hesan Pajunen mainitsi kadehtivansa Espoota, koska Shanghai on Espoon sisarkaupunki. Ja helvettiä vielä: Shanghaissa on 23 miljoonaa asukasta ja tuon kaupungin bruttokansantuote on vähintään 10 kertaa koko Suomen bkt. Tulee ihan mieleeni vitsi, jossa hiiri nai elefanttia.

Ja aivan samoin kuin tuon vitsin hiirikin vielä haukkui elefanttia huoraksi, niin samalla tavoin nämä Suomen minnapetterit ja pajuset löytävät pelkästään kielteisiä uutisia Kiinasta. Helsingin ja Espoon sisarkaupungiksi sopisi paremmin venäläinen Vorkuta, silloin sisaruksilla on talousluvut ja ilmastot samoilla tasoilla ja Celsius- asteilla.

Taas oli jossain lehdessä kaamea kertomus "Hannasta", joka joutui lestadiolaisen yhteisönsä hylkimäksi. Viimeisen 10 vuoden aikana tuollaisia juttuja on ollut tuhansia lehdissä, televisiossa, radiossa ja kaikissa ajankohtaisohjelmissa.

Tappoiko lestadiolainen kirveellä Oulussa 2 ihmistä, tappoiko lesta Porissa teinitytön ja tekivätkö lestadiolaiset joukkoraiskauksen Viking Linen laivalla nyt viimeisen kuukauden aikana!

No lestadiolaisethan eivät syyllisty milloinkaan sellaisiin, mutta tuossa oli tosiaan otos muslimien tekosista Suomessa viimeisen kuukauden ajalta. Ja silti meillä ollaan huolissaan muslimien vainosta, mutta lestadiolaisia lyödään kuin vierasta sikaa.

Viime kesänä meillä oli työmaaruokalassa keskustelua lestadiolaisuudesta. Jopa vanhemmatkin suomalaiset ammattimiehet toistelivat näitä hesarin juttuja, joiden mukaan 9- 12 lasta ja ehkäisykielto olivat kammottavia naisten ihmisoikeusloukkauksia. Kerroin olevani kotoisin aikoinaan Suomen vahvimmalta lestadiolaisalueelta ja itsensä Lars Leevin kotiseuduilta, sekä että tämän seurauksena minulla on erittäin myönteinen kuva lestadiolaisuudesta.
Kaikissa uskonnoissa on erilaisia kieltoja, eivätkä ne lestoilla ole niitä kaikkein pahimpia. Muslimeilla on myös suurperheet: onko heillä ehkäisykielto, vai ovatko tosiaan vain niin holtittomia!

Tuossa keskustelussa esiintyi niin fanaattista lestojen demonisointia, että ensimmäistä kertaa työurallani minä katsoin parhaimmaksi vaihtaa pöytää ja pöytäseuruetta. Rakennusalan kulttuurin tapaan me tietysti  parin päivän päästä jo vitsailimme koko asialle, mutta pöytä oli kuitenkin jo vaihdettu.

Tässä asuinalueellani sijaitsee pk- seudun suurin kirjasto. Vakituinen kauppareittini kulkee yleensä sen läpi, joten pysähdyn hyvin usein siellä lehtiä lukemaan tai päivystän ravituloksia.
 

Joitakin vuosia sitten näin siellä kahdesti parin päivän aikana, kuinka vartijat raahasivat ulos keski- ikäistä arabimiestä. Roteva mies rimpuili, potki ja uskomattomasta kirosanojen ja rivouksien valikoimasta päättelin hänen kotoutuneen hyvin.

Toisella kertaa menin sitten kysäisemään vartijalta syytä heidän toimintaansa. Oliko monikulttuurisuuden vastustaminen jo näin pitkällä, vai miksi ei suvaita! Vartija kertoi miehen jo pidemmän aikaa rikkoneen kirjaston kaikkia sääntöjä, antaneen henkilökunnalle tappouhkauksia ja kaikella tavoin muutenkin häiriköineen. Vain muutamia päiviä aikaisemmin oli eräs herra Ibrahim Shcupolli antannut monikulttuurisuusnäytöksen tuossa samassa pihassa ja se oli viimein herättänyt kirjaston täditkin Ruususen unesta. Suvaitsevaisuus kun on kaksisuuntainen tie, jolla se röyhkeämpi ja vahvempi määrää mihin suuntaan milloinkin mennään.