Naisopettajat sorsivat poikia!
Helsingin Sanomien tiedetoimituksen esimies Jukka Ruukki nosti esiin opettajien merkityksen poikien ja tyttöjen välisiin eroihin kouluissa. Hänen siteeraamansa tutkimuksen mukaan tytöt saavat onnistumisistaan parempia kouluarvo­sanoja kuin pojat, mutta sukupuolten väliset erot supistuvat, mikäli kokeet arvioidaan nimettömästi.

Poikien massiivisen syrjäytymisen vuoksi tuollaisenkin luulisi olevan iso uutinen, mutta kun se nyt vain ei sovi feministis- vihreän median agendaan.

Sen sijaan Anni Linjakumpu on tehnyt tutkimuksen lestadiolaisten laajasta yritystoiminnasta ja se on hänen mielestään jopa arveluttavaa. Hesari vetää asiasta isot otsikot ja muut läpyskät lainaavat.

Lestadiolaiset ovat tutkijankin mukaan ansiokkaita yrittäjiä, mutta kun he verkostoituvat ja tekevät kaikenlaista yhteistyötä keskenään, siinä on tutkijan mukaan ne saatanalliset säkeet. Mitään rikollista heidän tekemisissään ei siis ole, mutta kun lestadiolaisia on niin mukava ja sallittua jahdata.

Joitakin vuosia sitten puoli hesaria oli täynnä erästä naistutkijaa hänen tekemästään lestadiolaisten lasten hyväksikäyttöä koskevasta tutkimuksesta. Yhdessä sivulauseessa jutun lopussa mainittiin sitten, ettei lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ole sen yleisempää kuin muissakaan kansanryhmissä.

Ja sitten on tämä rakennusyritys Afriki Hornin perustanut somali Abdi Osman, jonka Yle nostaa heti uutisiin, kun mies syyttää virolaisia suosittavan afrikkalaisten kustannuksella.

-– Parhaat työntekijät ovat niitä, jotka eivät saa sossun rahoja. Kun pojat ovat vielä turvapaikanhakijoina, he tekevät töitä, töitä, töitä. Heti kun he saavat oleskeluluvan, he lopettavat, hän sanoo. Näin on myös Osman lausunut, mutta se ei Yleä kiinnosta.

Eikä Yleä kiinnosta se, että Seuran laajan artikkelin mukaan Abdi Osman syyllistyy jatkuvasti ihmiskauppaan, turvapaikkaoikeuksilla keinotteluun ja kaikenlaiseen pakolaisten ryöstämiseen. Osman palkkaa turvapaikanhakijoita rakennuksille paskatöihin, pakottaa heidät asumaan omistamissaan kimppakämpissä ja patjapaikasta hän kiskoo yksiön vuokraa. Tuon Seuran artikkelin perusteella veroviranomaisilla, poliisilla ja Migrillä voisi olla paljonkin tutkittavaa Osmanin asioista. Lukekaa tosiaan tuo Seuran artikkeli, harvinaisen häikäilemätöntä toimintaa.

Mutta kun Osmanilla on nämä diplomaattisuojaakin paremmat valttikortit: musta naama ja muslimin koskemattomuus. Pistetään siis jatkossakin kymmeniä tutkijoita ja toimittajia lestadiolaisia jahtaamaan. Ja vaikka sieltä tuskin mitään löytyy, niin suuret otsikot jäävät ihmisten mieliin.