Asuntoani vastapäätä olevaan taloon muutti joukko puolalaisia keikkatyöläisiä. Parhaimmillaan heitä on 8 parvekkeella tupakoimassa, vaikka tuo asunto on vain 3 huonetta ja keittiö. He ovat ilmeisesti Koneen hissien ja liukuportaiden aliurakointiasentajia, koska heidän kaikki vapaat parkkipaikat täyttävissä autonkotteroissaan on sen tyylistä tekstiä.

Näitä ulkomaalaisten kimppakämppiä on pk- seudulla jo satoja, ellei jopa tuhansia. Nyt tosin jo tuhannet suomalaiset nuoret naisetkin asuvat näissä Kommunalkeissa, koska he akateemiseen uraan keskittyessään ovat luulleet saavansa joskus oman pikkuisen yksiön tai kaksion.

Pk- seudulla ei enää suomalainen rakentaja töitä saa ja niinpä minullakin on  työttömänä ollut aikaa tarkkailla tämän polakkiyhteisön touhuja. Verotonta polakkitupakkia he polttavat ilmeisesti kuution viikossa ja verottomia olut- ja viinapulloja näkyy parvekkeen pöydällä joka ilta.

Tällaiset Suomen komennukset ovat varmasti onnenpotku heille ja he nauttivat täysimääräisesti yhteisen, jakamattoman ja onnellisen EU- perheemme kaikista eduista. Ja varsinkin olkitukkainen Suomi- neito on haarat levällään koko maailmalle, sen he ovat ilokseen huomanneet.

Näillä 20- 35 vuotiailla polakkiveljilläni on tietyn ajan jälkeen oikeus suomalaisiin lapsilisiin, kotihoidontukiin, työttömyyskorvauksiin, terveydenhoitoon etc, etc.

Keskipalkka Puolassa on 725 €. Kotona Puolassa oleva vaimo ja 3 lapsen äiti saa Suomesta siis 336.56 lapsilisiä ja alle 3- vuotiaasta lapsesta vielä 341.06 kotihoidontukia. Yli 3- vuotiaista maksetaan kotihoidontukia enää 65. 61€/kk, mutta noilla summillahan mennään jo komeasti yli puolalaisen keskiansion.

Suomen lapsilisät on määritelty Suomen hintatason, asumiskulujen, verotuksen etc mukaisiksi.

Ja pahemman sairauden sattuessa otetaan sitten lentokone Suomeen ja matkalla näytetään lapsillekin kartalta missä se ihmeellinen Suomi on. Siellä on valtavasti öljyä, eihän tämä muuten olisi mahdollista, selittää äitipolakki kouluikäiselle Ursulalle.

Tuossa kotitaloani vastapäätä olevassa asunnossa on taatusti ainakin muutama tällaiset etuudet saava. Luulin puolalaisia iloiseksi kansaksi, koska sieltä parvekkeelta on jo kuukausia raikunut iloinen nauru, mutta suomalaisten tyhmyydellehän ne nauravat!

Vihreät heinähatut ja opiskelijat halusivat rajattoman Euroopan ja sen he myös saivat. Nyt on siis aika totutella koulutuksen leikkauksiin, asumiseen kommunalkeissa ja työnhakuun ulkomailta.

Suomen valtion budjetti kutistuu joka vuosi, joten muutaman vuoden kuluttua Suomen talous on enää Tukholman kokoinen.