Kuvitellaanpa tilanne, jossa sdp on vaalien jälkeen suurin puolue ja Antti Rinne aloittaa hallitusneuvottelut. Hän kutsuu ensimmäiseksi vihreät ja vasemmistopinkit mukaan. Sitten pyydetään joko keskustan tai kokoomuksen edustajat paikalle.

Näistä kummatkin astuvat vuorollaan neuvotteluhuoneeseen, jossa pöydän takana istuvat jo Sanna Marin, Emma Kari, Li Andersson ja Tytti Tuppurainen. Ja kaikkien heidän silmissään kiiluu jo syytökset:  sovinismi, rasismi, naisten tasa- arvo, toksinen maskuliinisuus, tytittely, imastonmuutos, paperittomat, aktiivimalli, naisen euro, etc.

Noita vaalikeskusteluja seurattuani olen täysin varma, ettei heidän kanssaan voi käydä mitään asiallisia neuvotteluja. Ruotsissa demarit muodostivat hallituksen vihreiden ja liberaalien kanssa, jota vasemmisto tukee hallituksen ulkopuolelta. Nyt näiden kahden pienpuolueen naiset vetävät kirkumalla, jalkaa polkemalla ja hallituksen kaatamisuhkailuilla läpi aivan mielettömiä asioita. Sikspäksiä.

PS voi aivan hyvin olla suurin puolue sunnuntain jälkeen. Se voi olla sitä myös pienemmällä prosenttikannatuksella, kuten vuonna 2015 PS sai kokoomusta pienemmän prosenttikannatuksen, mutta enemmän kansanedustajia. Ja voihan se olla myös kolmonen, kaikk' on auki.

Ja mitä sitten, jos persuilla on yksi kansanedustaja vähemmän kuin demareilla. Tekeekö tri Halla- aho niin radikaalin liikkeen, että kutsuu/hyväksyy muutamat (?) sinisten kansanedustajat takaisin puolueeseen ja pääsee näin suurimman puolueen mandaatilla muodostamaan hallitusta. Kysymys on sentään seuraavan neljän vuoden vallasta ja Impivaaran tulevaisuudesta, ei siinä pitäis pienen kostonhimon paljon painaa.

Sdp, vihreät ja pinkit hallituksessa tietävät kovia veroja Suomen maaseudulle, pisararataa ja muita turhia ratahankkeita pk- seudulle, rajojen avaamista halpatyövoimalle (vuoden päästä kelaan!),  avoimia rajoja ja automaattisia maleksimislupia vadelmavenepakolaisille. Suomessa kaikki tukijärjestelmät ovat paljon anteliaampia kuin Ruotsissa, vaikka siellä on aivan loistavat talousluvut meihin verrattuna. Ja ehkä juuri sen takia. Kannustinloukku perkele, se on Suomessa kaikille olemassa, mutta eivät kantakirjasuomalaiset siihen hyppää! Suomesta Ruotsiin muuttava sosiaaliturvaa nauttiva vadelmavenepakolainen saisi kansankodissa kylmän vastaanoton.

Länsimetron valmistuttua Helsinki on nyt menettämäsä vetovoimaansa Espooseen nähden, aivan kuten ennustinkin joskus vuosia sitten. Metropoliitta Jan Vapaavuori väittää vielä vastaan, mutta kun Anni Sinnemäki sumputtaa Helsingin liikennettä aina vain kiihtyvään tahtiin.

500 000–800 000 euron hintaluokassa vanhojen asuntojen välittäjäkauppojen määrä kasvoi Espoossa. Helsingissä samassa hintaluokassa määrä laski ensi kertaa yli viiteen vuoteen, tiedottaa kiinteistönvälitysalan yritys Kahdeksas päivä.

Seuraavaksi Helsingistä lähtevät pääkonttorit ja niiden yhteisöverot, isoissa johtajissa on vähän sukkahousupyöräilijöitä.