Miinalaiva Pohjanmaa sai saaliikseen 18 somalialaista merirosvoa ja todennäköisesti heidät kuljetetaan tuomittaviksi Suomeen. Tämä oli suuri voitto Suomen työlle kansainvälisen oikeuden valvonnassa, mutta näille rosmoille se oli lottovoitto.


Suomessa kun vanki voi tienata enemmän kun vanginvartija. Saatuaan muutaman vuoden vankeustuomion suomalaisessa viiden tähden vankilassa nämä merirosvot pääsevät käsiksi ammattikoulutukseen ja kunnon palkkaan. Vangeille on aina jo muutenkin tarjolla vaimoehdokkaita pilvin pimein, joten tällaisten Rosvo- Roope- tyyppisten kavereiden  luulisi aivan erityisesti kiinnostavan suomalaisia naisia. Naimisiin sännätään pikapikaa ja tuomion päätyttyä onkin jo tenavia portilla vastassa. Somaleilla on yleistä tämä moniavioisuus, joten vastassa voi olla useampiakin pahnanpohjia. Siitä sitten vain oleskelulupaa hakemaan ja monivuotiseen kotoutukseen ”opetelkaa te meidän kulttuuria”- asenteella.

 

Suomessa ruvetaan tietysti heti pohtimaan ovatko nämä miehet rosvoja vai sankareita ja ymmärrystä löytyy yli puoluerajojen. Siinä ohessa voi miettiä 13- vuotiasta tanskalaistyttöä, jonka perheen purjeveneen nämä samaiset "sankarit" kaappasivat.


Ruandalaisen papin oikeudenkäyntikulut ovat tähän mennessä olleet jo yli 3 miljoonaa euroa, eikä olla vielä hovissakaan käyty. Vanki maksaa Suomen valtiolle 53 000 euroa vuodessa, joten siitä voi sitten laskeskella 18 hengen porukan kustannuksia. Siis tavallinen vanki maksaa tuon verran, mutta muslimeilla tulee vielä päälle tulkit, imaamit, uskonnon opetukset ja pikkumoskeijat.


Oletankin, että kuukauden kuluttua saamme lukea uutisista miinalaiva Pohjanmaan saaneen kiinni 100 merirosvoa. Kunhan vain sana näiden ristiretkeläisten armeliaisuudesta leviää. Venäläisestä paatista tulee helposti nappi otsaan, mutta suomalainen Pohjanmaa kuljettaa merten sankarit seireenien maahan.

 

Vanhakantaisesta luterilaisesta rehellisyydestä kärsivät työttömät ja asunnottomat suomalaiset palelevat leipäjonoissa, koska rikoksen tehtyään heille lyödään vain panta jalkaan ja sen avulla voidaan paikantaa syvältäkin hangen alta. Panta reilusti kaulaan ja siihen vielä kilikello varoittamaan, se voisikin olla jo seuraava aste.