Vuosikymmeniä Suomi vaurastui idänkaupalla, mutta nyt meillä on Venäjän kanssa molemminpuoliset boikotit päällä ja niihin ei muutosta näy.

Suomessa kauhistellaan kaikkia kiinalaisia investointeja, joiden tulo estetään jopa kyseenalaisin keinoin ja lainsäädäntöä venyttäen.

USA on menossa syvään lamaan, kuten myös Britannia.

Nyt Suomi rupeaa maksamaan elvytysrahaa itseään rikkaammille Välimeren maille ja sen väitetään pelastavan meidät. Päinvastoin, Ranska ilmoitti heti tuon tukipaketin jälkeen alentavansa veroja 20. 000 miljoonalla, Espanja rupeaa maksamaan kansalaispalkkaa et. Marinin hallitus on jo ilmoittanut verojen hinaamisesta Suomessa aivan absoluuttiseen tappiin.

Ranska vartioi tiukasti omia työpaikkojaan, joten sen ja Italian telakkateollisuus tulevat hyvin nopeasti tukien avulla kaappaamaan Suomesta kaikenlaisten Meyerien ja Rauman telakoiden tilaukset. Puola on jo nouseva teollisuusmahti, joten hallitus voisi aivan hyvin ruveta jo avustamaan Mercedes- Mersun Uudenkaupungin tehtaan siirtoa Puolaan.

Northvoltin 2. 000 suoraa työpaikkaa tarjoavan akkutehtaan sijoituspaikasta kilpaili monta paikkakuntaa Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön tiedotustilaisuudessa johtajat kertoivat tärkeimmäksi kriteeriksi valinnalle olevan lupa- ja valitusasioiden nopea käsittely. Siitä tiesi heti Suomen putoavan kilpailusta, koska Ruotsissa nuo asiat käsitellään muutamissa kuukausissa ja Suomessa ne vievät vähintäänkin vuosia.

Tuota EU: n 750 miljardin elvytyspakettia käsitellään vielä eduskunnassa, mutta asia on jo selvä. Jollain konstilla sen hyväksymiseen saatetaan vaatia 2/3 osan äänimäärä, mutta silloin Kokoomus ratkaisee asian hallituksen hyväksi.

Suomen peli on nyt siis pelattu ja edessä ovat Kohtalon vuodet. Iiro Viinanen kertoi muistelmissaan, kuinka he 1990- laman aikana saivat päivän aikaa tehdä massiiviset leikkauslistat, muuten IMF: n miehet tulisivat tekemään ne ja Suomi olisi holhouksen alainen.

Sama on edessä Sanna Marinin hallituksella hyvin pian, tai mikä porukka siellä sitten roikkuukin EU- virkoja kyttäämässä.

Hallituksella on seitsemän eri ryhmää pohtimassa työllisyystoimia, mutta se on aivan turhaa. Ei ole mitään, ei kerta kaikkiaan kukaan pystyisi nykytilanteessa keksimään mitään viisasten kiveä estämään työttömyyden massiivista kasvua.

Paitsi tietysti minä ja Esko Seppänen:

Viime vuosina yhä suurempi osa eläkerahoista on sijoitettu ulkomaille, ja jo yli 60 prosenttia tulevien eläkeläistemme rahoista hyödyttää ulkomaista elinkeinoelämää.
On alettu sijoittaa ulkomaille eli keinotella ulkomaisissa osakepörsseissä

Suomella on jotain 200. 000 miljoonaa eläkerahoja kotimaisissa säätiöissä ja kotimaisen päätösvallan alla. Vielä parikymmentä vuotta sitten 60% niistä varoista oli sijoitettu kotimaahan, mutta nopeassa tahdissa niitä rahdattiin ulkomaille ja ilmeisesti tänäkin päivänä 60 % niistä on sijoitettuna ulkomaille.

Suomi voisi siis nopeassa tahdissa saada 10.000- 50. 000 miljoonan sijoitukset kotimaahan, jos halua ja kykyä olisi. Ranska ja Saksa pelaisivat taatusti tällaisen valttikortin, jos ne olisivat näin täydellisessä kriisissä ja jos niillä olisi tällainen käsi.

v%C3%A4risuora.jpg

Sijoitus kotimaahan voisi antaa aluksi prosentin pienemmän tuoton eläkesäätiöille, mutta talouden noustessa ja eläkemaksujen kasvaessa tuotto olisi monta prosenttia plussaa. Puhumattakaan kansantaloudesta, jolle tämä olisi valtava piristysruiske.

Hyvänä esimerkkinä suomalainen Neles: 60 vuoden aikana on uhrautuvalla tutkimuksella, kehityksellä ja parhaalla osaamisella luotu varsinainen helmi suomalaiseen yritysmaailmaan, mutta nyt sitä ollaan myymässä Ruotsiin! Asiasta on valtion osalta päättämässä Tytti Tuppurainen, joten katasrofi on varma: sillä rahallahan voidaan elättää vuosi kymmeniä tuhansia pakolaisia!