Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean pääpaikka on Kuopiossa ja nykyisen Kolmen Leijonan hallituksen päätöksellä se nyt myös jää sinne.

Helsinkiläisten mielestä tämä on maanpetturuutta ja järjetöntä aluepolitiikkaa.

Euroopasta tehdään yhä enemmän liittovaltiota ja sen "pääkaupungit" ovat Bryssel ja Strasbourgh, joissa EU- parlamentti istuu. Siinä muutaman sadan kilometrin säteellä ja muutaman tunnin ajomatkan päässä ovat  Berliini, Pariisi, Rooma, Wien, Varsova ja muutkin eurooppalaiset suurkaupungit.

Minkä ihmeen takia Euroopan lääkevirasto pitäisi siis saada Helsinkiin, mistä on Brysseliin matkaa 2 048,6 km ja jonka matkan pääsee vain ilmakehää pilaavilla lentokoneilla tai sitten vaihtoehtona on 2 viikon laivamatka. Suomi on Euroopan Kittilä, se pitää aina muistaa.

Kuopiosta on Helsinkiin vain 391,7 km, mutta sekin on hesalaisille liikaa.

Mikäli helsinkiläiset haluavat siis isänmaallisuutta ja eurooppalaista aluepolitiikkaa, niin siirretään Euroopan lääkevirasto Kuopioon ja loputkin Fimean osat myös sinne. Niille 900 työntekijälle rakennetaan vaan asunnot alle vuodessa ja pari kertaa viikossa suoraa lentoa Rysseliin. On siinä plösöillä EU- virkamiehillä sitten mukava syödä kalakukkoa Kuopion torilla, sekä kalastaa ja veneillä rannattoman Kallaveden sinisillä seljillä.

Tässähän on nyt kysymys vain siitä, että ollaanko sitä isänmaallisia ja halutaanko sitä aluepolitiikkaa, vai eikö olla ja eikö haluta!