Hesarissa oli pari viikkoa sitten artikkeli, jossa annettiin ihannoiva kuva islamilaisesta koulusta Ranskassa. Toimittaja otettiin vastaan kuin kuningas ja oikein viestintäpäällikkö (?) oli oppaana. Ilmeisesti meille aletaan nyt lanseeraamaan samanlaisia islamilaisia kouluja kuin Ruotsissa on jo monia.

Tuo Ranskan koulu oli kallis yksityinen, mutta Ruotsin islamilaiset koulut ovat oppilaille ilmaisia ja täysin valtion rahoittamia: ne saavat ilmaiset kiinteistöt ja saman summan rahaa oppilasta kohden kuin muutkin Ruotsin koulut.

Reilut kymmenen vuotta sitten vihreiden Tuija Brax haki Helsingissä sen apulaiskaupunginjohtajan virkaa, joka vastaa kaupungin koulutuksesta.

-Ruotsissa Rinkebyn koulu on kaupungin paras, sinne oppilaat haluavat kaikkialta Tukholmasta. Meidän pitää ruveta perustamaan Rinkebyn tapaisia kouluja, kuulin hänen sanovan radiossa.

Minulla ei ollut silloin mitään epäilyjä hänen puheidensa suhteen, mutta päätin tarkastaa asian vielä netistä. Kirjoitin Googleen Rinkebyn koulu ruotsiksi ja heti ensimmäisessä artikkelissa Ruotsin opettajien ammattijärjestön puheenjohtaja haukkuu lyttyyn Rinkebyn koulun ( 97% mamuja) ja sanoo, ettei se ole ansainnut palkintojaan. Tämän artikkelin mukaan vain joka toinen oppilas saa sieltä päästötodistuksen.

No ensimmäiseksi tuli tietysti mieleeni, että miten helvetissä Helsingin kouluista vastaavaksi pyrkivä henkilö on noin vähillä tiedoilla liikkeellä! Eikö nyt jumalauta voisi sentään vähän tarkistaa tietojaan, ennen kuin rupeaa muuttamaan koko koululaitosta.

Tuohon Rinkebyn kouluun oli upotettu miljoonia miljoonien perään ja rakennettu esimerkiksi huippuluokan musiikkistudio, missä oppilaat ovat sitten tehneet tätä gangsteriräppiä. Parhaille oppilaille annettiin kympit, vaikka Tukholman parhaissa kouluissa nämä olisivat saaneet korkeintaan kuutosen.

Nyt nuo Ruotsin islamilaiset koulut seilaavat kohusta toiseen ja niiden lopettamista vaaditaan laajalla rintamalla. Ne eivät noudata opetusohjelmia, tyttöjen syrjintä on aivan sääntö ja käytännössä ne ovat kovaa vauhtia ajautumassa Koraanikouluiksi.

Pahin tapaus on tämä nyt paljastunut tapaus, jossa kolme koulua suljettiin, koska niitä hallinoiva somali Abdirizak Waberi oli hummannut oppilaiden rahat huoriin ja bordelleihin Thaimaassa, sekä viiden tähden hotelleihin Keniassa. Tässä Pt- median tarkempi kuvaus asiasta.

Laitetaan vielä somalihuijari Waberin kuva tähän, onhan siinä aika paljon samaa näköä ja moraalia kuin  Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmetissa!

 

islam.jpg