Professori Matti Viren kirjoittaa maahanmuuttopolitiikasta, koska nyt persuja lukuun ottamatta kaikki puolueet vaativat Suomeen 44. 000 uutta mamua vuodessa.

Tulonjakotilastoista tiedämme, että kaikkien ulkomaalaisten (ulkomaalaistaustaisten) keskimääräiset tuotannontekijätulot ovat (olivat 2020) 21960 euroa henkeä kohden, kun vastaava luku kantaväestöllä oli 34650. Niin sanotuista isoista pakolaismaista (Somalia, Afganistan, arabimaat) tulleilla tuloja koskeva luku oli vain 9120. Jos tulot per capita jäävät vuositasolla alle 10000:een, pelkästään nettotulonsiirrot valtiolta maahanmuuttajalle ovat 10 000 euroa vuodessa.

Nuo maahanmuuttajien tulot ovat siis niin pienet, etteihän niistä tarvitse veroja edes maksaa. Mutta nehän maksavat kulutusveroa (alv) kaikesta ja ovat siten erittäin hyödyllisiä, olen kuullut monta kertaa todettavan. Syövät sossua ja paskantavat alvia, kuten eräs tuttavani totesi kahvipöytäkeskustelussa!

Ensi kesänä kymmenet tuhannet Ukrainan pakolaiset ovat olleet Suomessa vuoden, saaneet kotikuntaoikeuden, byrokratiat on selvitetty ja lapsilla alkaa oppivelvollisuus. Silloin voidaan aivan varmasti todeta, että Ukrainan sotapakolaiset ovat kaikissa tilastoissa kymmeniä kertoja parempia, kuin mitä vuoden 2015 pakolaiset ovat saavuttaneet 7 vuodessa. Työllisyysaste heillä on korkeampi ja rikollisuutta ei laisinkaan.

Ukrainan pakolaiset ovat levittäytyneet kaikkialle Suomeen, mutta taatusti yhdessäkään koulussa opettajat eivät ole huolissaan tuhansien ja tuhansien ukrainalaisten lasten kouluun tulosta. Nämä kaikesta kiitolliset lapset ovat jo opiskelleet ahkerasti kieltä ja he ovat osallistuneet suomalaisten lasten kanssa kaikenlaiseen urheilu- ja vapaa- ajantoimintaan. Parin kouluvuoden jälkeen he ovat jo tasoissa suomalaisten lasten kanssa.

ukr.jpg