Israel ja Yhdistyneet Arabiemiraatit (Dubai) solmivat torstaina sopimuksen, jolla ne palauttavat diplomaattisuhteet maiden välille. Sopimus on historiallinen ja se murtaa pahasti islamilaisten maiden linjan ja yhtenäisyyden suhteissa Israeliin.

Saudi- Arabialla ja Emiraateilla on valtavat määrät USA: n parasta sotakalustoa: F- 35 koneita ja parasta mitä rahalla vain voi saada. Vuonna 2015 saudien ja Emiraattien johtama liittouma hyökkäsi Jemeniin 150. 000 sotilaan ja 100 lentokoneen avulla.

Nyt ne ovat nujunneet siellä jo viisi vuotta, eikä mitään ole saatu aikaiseksi. Nuo F- 35 hävittäjät ja muut huippukoneet ovat taivaan formuloita, joten niissä pitää olla myös huippumiehet puikoissa. Ilmeisestikään näin ei ole arabien koneissa. Israelin tai USA: n armeijat olisivat hoidelleet tuollaisen Jemenin muutamassa viikossa, kuten on jo niin monta kertaa nähty.

Israel on siis Lähi- Idässä ainoa kunnollinen vastavoima Iranille, koska USA ei halua enää osallistua noihin alueen loputtomiin sotiin. Viime keväänä USA: n ulkoministeri Mike Pompeo kävi Jordaniassa ja siellä hän kertoi maansa olevan tyytyväinen Venäjän läsnäoloon Syyriassa. Palestiinalaiset ovat sunnalaisia, mutta silti he ovat liittoutuneet shialaisen Iranin kanssa. Näin ollen arabien kiinnostus Palestiinan valtiota kohtaan alkaa olla jo häviämässä.

 Abbas valittiin presidentiksi 2004, joten hänen virkakautensa on päättynyt jo ajat sitten. Uusia vaaleja vaan ei pystytä järjestämään, koska Hamas terrorisoi Gazaa ja Fatah Länsirantaa. Mitä ne tekevät omalla valtiolla, kun ovat jo nyt sisällissodassa!

Tuota Gazan saartoa aina itketään, vaikka alueella on myös täysin suljettu raja Egyptin kanssa. Sen sijaan kymmenet tuhannet gazalaiset käyvät päivittäin töissä Israelissa ja Israel hoitaa koko alueen huollon: vie sähkön, ruuan, etc. Egypti on rakentanut katkarapualtaita tuon 13 km pitkän rajansa päälle, koska niistä maahan imeytyvä vesi täyttää mahdolliset salakuljetustunnelit. (Jerusalem studio).

Myös Sudan on jo neuvotellut Israelin kanssa, sekä Tsadin ja Israelin päämiehet ovat tehneet valtiovierailut toistensa luo. Azerbaidzhanin kanssa Israelilla on ollut jo pitkään sokerivälit, koska nämä ovat maallistuneita muslimeja.

Turkin Erdogan uhkailee taas koko maailmaa, joten se mies joutaisi tappaa! Kuten kaikkien suvaitsevaisten rakastama Hussein al- Taee sanoi saudien kuningasperheestä ja se oli aivan iihanaa!