Suomessa tehtiin päätös olla avaamatta koko laajaa terveydenhoitoamme paperittomille maassa oleskeleville ulkomaalaisille ja vastaisuudessakin taataan ainoastaan sama kiireellinen hoito kuin muuallakin Euroopassa. Paitsi, että Ruotsissakin paperirahaton pahoinpidelty EU- kansalainen saa 3. 500 kruunun laskun haavojen ompelemisesta!

Tuosta  peperittomien hoidosta syntynyt kauhistelu muistuttaa muutaman vuoden takaista kohua, kun haluttiin kaikille maahanmuuttajien isovanhemmille automaattinen oikeus muuttaa Suomeen. Osmo Soininvaara hiljensi silloin metelin kysymällä miten Suomi pystyisi hoitamaan pelkästään Venäjältä tulevat 50. 000 babushkaa, kun omien vanhustenkin hoitaminen on vaikeaa. Ja nythän tilanne jo omienkin kanssa on katastrofaalinen. Venäläisissä sotaveteraani- babushkoissa on niin paljon kranaatinsirpaleitakin, että ne särkevät miljoonien arvoiset röntgenkoneet! (suom. huom.)

Vuosi sitten lehdissä oli juttu vaikeasti sairaasta eurooppalaisesta (Montenegro?) tytöstä, jonka perhe oli tuonut Suomeen hoitoon. Tämä lapsi olisi vaatinut kallista hoitoa koko elämänsä ja siinä olisi kylkiäisinä koko 8- henkinen perhe saanut oikeuden suomalaiseen terveydenhoitoon, sosiaaliturvaan ja vähintään 5 huoneen asunto Helsingistä tietysti ensimmäiseksi.

Joitakin aikoja sitten taas tv- uutisissa ylistettiin tytöille annettavan papilloomarokotuksen myönteisiä vaikutuksia. Ohjelmassa haastateltu nainen oli jokin terveydenhoidon vastuuhenkilö ja hän oli syystäkin innoissaan rokotteen saavutuksista. Miksi rokotetta ei sitten anneta myös pojille, kysyttiin häneltä ja silloin menikin naama solmuun: se on kustannuskysymys.

Samoin kustannuskysymys on tuokin miesten eturauhassyövän seulonnan aloittaminen. Se pidentäisi miesten nyt 13 v naista lyhyempää elämää, mutta silloin huoltosuhde heikkenisi, kun miehetkin kuittaisivat eläkettä tuonne 90 v pintaan.

HUS: n Meilahden sairaala sai taannoin miljoonien uhkasakon liian pitkistä hoitojonoista. Hesarin mielipidesivulla eräs mies kertoi saaneensa sieltä kirjeen polvileikkauksen peruutuksesta, eikä mitään uutta aikaa annettu. HUS: n kirurgit ovat ilmeisesti keskittymässä käteisellä maksavien ulkomaalaisten leikkauksiin Kolmiosairaalassa. Samoin tulevaa Lastensairaalaa yritetään jo nyt saada ensimmäiseksi ulkomaalaisten käyttöön.

Suomessa naisten terveydenhoitoon käytetään 40% enemmän rahaa kuin miesten terveydenhoitoon ja se on aivan liian suuri ero. Vielä siihen paperittomat ulkolaiset ohituskaistoineen, aivan kuin asuntojonoissakin suomalaiset miehet vain siirretään nyssykköineen aina jonon hännille.

Mutta kun se ei vain käy!