Olin aikonut sunnuntaipäivän ratoksi solvata värikkäin sanakääntein suomalaisia opiskelijoita laiskoiksi ja ahneiksi, mutta rehellisenä miehenä tarkistelin ensin faktat ja huomasin olleeni väärässä. Suomalaisten opiskelijoiden opintotuet ovat huomattavasti alhaisemmat kuin muissa pohjoismaissa. Samoin ovat tosin takuueläkkeetkin, joten ei siitä sen enempää.

Maaseutuvirasto on antanut näytösluontoisen esityksen Perustulosta haaveileville. Se ei ole pystynyt maksamaan maanviljelijöiden erilaisia saatavia, koska EU- säädöksiin ja tietojärjestelmiin on tullut pieniä muutoksia.

Miten ihmeessä Kela siis pystyisi hoitamaan satoja kertoja suuremmat Perustulon maksatukset ja oikaisut. Koko sosiaalituki-, työttömyystuki-, eläke- ja verotusjärjestelmä romautetaan kerralla ja kivikautisen Kelan pitäisi pystyä hoitamaan tämä.

Suomen julkinen talous on paljon huonommassa jamassa kuin on uskottukaan (kerrottu). Jättiläismäiset eläkesäätiöiden varat (178 milijaardia) on vuosittain laskettu julkisen talouden "tuloiksi", kertoo asioista parhaiten tietävä Raimo Sailas. Ilman tuota "kreikkalaista" huijausta Suomi olisi jo ajat sitten ollut Saksan osavaltio.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomi nousee vielä. Tähän ikään ehtiessäni olen nähnyt jo niin monta lamaa ja nousukautta, että olen hyvin vahva tässä uskossani. 

1970- luvulla Suomesta muutti 50. 000 ihmistä vuodessa Ruotsiin, taivas oli aina musta, eikä muuttolintuja saapunut moniin vuosiin. Kymmenessä vuodessa Suomen talous nousi kuitenkin Ruotsin kanssa tasoihin ja hyvinvointivaltio rakennettiin yhtä hienoksi Hangosta Petsamoon.

Ensi syksynä on jo 2500 miestä rakentamassa Äänekosken uutta biotehdasta ja samanlaiset jättimyllyt on tulossa Kemiin ja Kuopioon. Ne tietävät kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja jo muutaman vuoden sisällä. Ja rakennusalan kaaoksesta huolimatta ainakin Äänekosken rakentajat ovat pääosin suomalaisia, joten verotulot jäävät kotimaahan.

Lisäksi tuo Äänekosken sellutehdas tuottaa sähköä puolet (50%) Loviisan yhden reaktorin tehosta. Saman tekevät nuo kaksi muutakin. Kotimainen energia on äärimmäisen arvokasta, koska vienti on romahtanut.

Telakoiden lisääntyvät tilaukset tuovat tuhansia työpaikkoja ja Salossa aloittanut uusi puhelinvalmistaja saattaa kasvaa vaikka kuinka suureksi. Tuskinpa kännykällä enää, mutta jollain nerokkaalla tablettivariaatiolla.

Tässä jonain päivänä katselin telkusta dokumentin Ranskan äärioikeiston noususta. Muslimit enimmäkseen olivat äänessä ja valittivat kovaa kohtaloaan. Syljettiin päälle ja haukuttiin rumilla sanoilla. Tosin Ranskassa on jo 50 vuoden ajan ollut miljoonien muslimivähemmistö, mutta ei siellä isompia terroritekoja ole ollut. Kotoutuneet verrattain hyvin, kun kielitaito on ollut jo tullessa.

Tosin eräs puheenvuoro jäi mieleen ja tavallaan kuvasi tilannetta.

Toisen polven musliminainen kertoi tohkeissaan tarinan muslimien huonosta kohtelusta. Hän oli itse Ranskan kansalainen, eikä käyttänyt huivia.

Nuori muslimiäiti vei kovassa kuumeessa olevan lapsensa lääkäriin. Ranskalainen lääkäri sanoi hoitavansa lapsen, mutta ensin äidin pitää riisua huivi, koska Ranskan laki kieltää huivin uskonnollisena tunnuksena. Nainen kieltäytyi jyrkästi ja poistui itkien sairaan lapsensa kanssa.

Oliko lääkäri siis natsi äärioikeistolainen?

Saattoi ollakin, mutta äidissä oli enemmän vikaa. Huivikieltoa tuollaisessa tilanteessa rikkomalla hän osoitti, ettei noudata muitakaan Ranskan tasavallan lakeja. Sharia- laki oli hänelle ainoa oikea laki. Ja miten ihmeessä hän ei voinut joustaa edes sairaan lapsensa vuoksi, tuollainen äiti on täysin kelvoton lapsensa huoltajaksi.

Kuvitellaanpa tilanne toisinpäin; ranskalainen katolinen/protestantti/lestadiolainen/ateisti etc äiti vie sairasta lastaan hoitoon Saudi- Arabiassa tai jossain muussa tiukan islamin valtiossa. Pyydettäessä huivit vedetään päähän ja tarvittaessa vaikka niqabia tai burkhaa naamallekin, jos maan tapa niin vaatii. Tietysti!