Tulipas oltua aika pahasti väärässä, kun jokin aika sitten kirjoittelin Jyrkkä EI Natolle. Putin osoittautui paljon hullummaksi kuin osasin kuvitella ja sieltä Venäjän sekavasta politiikasta voi nousta vieläkin hullumpia myöhemmin. Putin aloitti sodan veljeskansaansa vastaan vain oman kunnian ja varmuuden vuoksi!

Noh, kerran erehtyyhän jokainen, sanotaan jo laulussa ja onneksi se on minulla nyt takanapäin! Isäukkoni ja kymmenkunta enoa ja setääni oli kuitenkin rintamalla sotimassa Suomen puolesta, joten suvun kokonaissaldo pysyy plussalla.

Asiantuntijoiden mukaan enemmistö venäläisistä vastustaa sotaa. Venäjä saattaa pian joutua niin pahaan kansainväliseen eristykseen, että nomenklatuura siellä katsoo tarpeelliseksi vaihtaa Putinin sisäsiistiin henkilöön. Mutta entäs sitten; demokratiaa ajaneen Gorbatshovin tilalle tuli rapajuoppo Jeltsin, jota juhlittiin vielä demokraattisempana. Hänen aikanaan maa ajautui kuitenkin lähes sisällissotaan ja sitten tuli tämä Putin, joka on nyt palauttamassa sitä suurvalta Neuvostoliittoa.

Suomessa ei varmaan enää edes ajatella kansanäänestystä Natosta ja nykyoloissa se olisi jopa vaarallista. Salainen pikapäätös hakemuksesta, välitön hyväksyntä ja sen julkaisun aikaan Naton koneita nähtäisiin jo Suomen kentillä.

Nyt alkaa sitten se hillitön molemminpuolinen pakoterumba, jossa Suomi tulee luultavasti kärsimään eniten. Pitkä Itäraja menee kokonaan kiinni, energian hinnat vain nousevat, sekä talous ja teollisuus hyytyvät.

Pian on pakko haudata ilmastohumpat ja palauttaa turvetuotanto entistä suuremmaksi. Siitähän voidaan puristaa monenlaisia palavia nesteitäkin. Helsinki teki päätöksen sulkea kaksi kivihiilivoimalaansa, mutta ne olisi korvattu vain vähän puhtaammalla venäläisellä maakaasulla. Joka on nyt poissuljettu vaihtoehto.

Samalla tavalla turve on korvattu vain vähän puhtaammalla ulkomaisella puuhakkeella, ei se päästöjen määrä ole hävinnyt yhtä paljon kuin oli turpeen päästöt. Ja on kansantaloudellisesti tuhoisaa korvata kotimainen energia ulkomaisella.

Näillä mennään nyt, mutta ensi vuonna Jerusalemissa!

jerusalem.jpg