Hesarin toimittaja Heikki Aittokoski oli vieraillut Senegalissa ja esitti nykypäivälle tyypillisiä arvioitaan maan asioista. Pidän häntä erittäin hyvänä toimittajana, mutta silti.

Senegalin pinta- ala on puolet Suomea pienempi ja asukkaita siellä on 16 miljoonaa. Väestönkasvu on niin kova, että vuonna 2100 asukkaita on 60 miljoonaa, kertoo Aittokoski. Ei tule olemaan, siitä tulevat monet ebolat, aidsit ja nälänhädät pitämään huolen.

Vuoden 1947 syntyvyyslukujen perusteella olisi voitu arvioida Suomessa olevan 47 miljoonaa asukasta vuonna 2018. Onko?

Senegalrivermap.jpg1280px-Saint-Louis-du-S%C3%A9n%C3%A9gal.

Senegalin pohjoisosissa on mahtava Senegaljoki lukuisine sivujokineen ja erittäin hedelmällisessä etelässä vielä suurempi Gambiajoki. Rakentamalla niihin voimalaitoksia saadaan maa nopeasti sähköistettyä ja näiden voimaloiden suurista tekoaltaista saadaan kasteluvettä maataloudelle ja niistä muodostuu tuottoisia kalaparatiiseja. Senegaalit ovat jopa Lapinmiesten veroisia kalamiehiä! Ja aurinkovoimaa, sitähän siellä riittää!
 

Pienempiin sivujokiin rakennettavilla, jopa vain metrin korkuisilla pikkupadoilla saadaan vesi juoksemaan ihan itsestään kanavia pitkin viheriäisille pelloille. Senegalissa on myös vielä hyödyntämättömät fosforivarat ja tämä maataloudelle välttämätön aine on arvokasta nykyään.

Aittokoski antoi jutussaan ymmärtää, että meidän olisi valmistauduttava ottamaan suuria määriä afrikkalaisia Suomeen ja myös Antti Rinne vaatii " afrikkalaisille laillisia kanavia" muuttaa Suomeen ja Eurooppaan.

Helsingin eteläpuolella kulkee 65. leveyspiiri ja sen pohjoispuolella asuu vain noin 20 miljoonaa ihmistä. Suomalaiset, nenetsejä, samojedit, vähän norjalaisia, vähän ruotsalaisia, eskimot etc.

maailmankartta_2.jpg

Aittokoski valittaa Senegalin kuumuudesta, joka on pahimmillaan 40 astetta plussaa. Onko helpompi jäähdyttää huonetta 15 astetta, kuin lämmittää sitä 50 astetta! Ulkona -30 pakkasta ja sisälle pitäisi saada 20 astetta plussaa. Suomessa, siis.

Ja mitä ihmettä nämä luku- ja kirjoitustaidottomat afrikkalaiset tekisivät Suomessa, kun omista nuoristammekaan monet eivät enää pysy mukana. Helsinkiin maksetaan muuten 22 % kelan kaikesta perustoimeentulotuesta, kun helsinkiläisiä on vain 11 % kansasta. Siinä sitä on tulevaisuutta. 

Tuo Aittokosken artikkeli oli pahasti jälkijättöinen, kiinalaiset televät jo noita mainitsemiani asioita lähes kaikissa Afrikan maissa.

Hesarissa oli taas iso juttu kiinalaisten tekemästä uiguurien kulttuurisesta kansanmurhasta. Tuo outo ja karmea termi on Dalai laman keksintöä, mutta hän käytti sitä myös "Saksasta ei saa tulla arabivaltiota" yhteydessä.

Touko Aallon sairasloma jatkuu ja sehän on mielenkiintoista. Nykyisin Aaltoa tuuraava Maria Ohisalo ei ole kansanedustaja, joten ehkä vihreiden on pakko valita uusi puheenjohtaja. Emma Karin valinta voisi olla mielenkiintoinen: hän kertoisi, ettei vihreillä ole katto korkealla ja seinät leveällä. Hän näyttäisi, ettei seiniä ja kattoa ole ollenkaan ja takalautakin puuttuu kokonaan.