Suomen antama kehitysapu kasvaa Rinteen hallituksen ansiosta heti 156 miljoonaa euroa ja jossain uutisessa sen kerrottiin painottuvan afrikkalaisten tyttöjen ja naisten lisääntymisterveydenhuoltoon. Yhteensä kehitysapumme on siis 989 miljoonaa euroa, mutta täytyyhän meidän pystyä samaan kuin öljyrikas Norja!! Voihan perse!

Nyt sitten valitetaan, kun Rinne sanoo ettei vain ole rahaa Suomen vanhustenhoidon 0. 7 hoitajamitoitukseen. Onhan siinä nyt selvä logiikka: on parempi satsata ne rahat afrikkalaisten lisääntymiseen, jolloin noiden rahojen puute taas täällä johtaa suomalaisten vanhusten vähenemiseen. Vanhuskuolleisuuden noustessa meille jää vielä rahaa ottaa niitä uusia afrikkalaisia Suomen huoltosuhdetta korjaamaan! Se on win- win afrikkalaisille ja hallituksen kolmikymppisille naisministereille.

Mitä tulee varojen valvontaan, ei meillä ole mitään keinoja käytännössä tarkkaan valvoa sitä, mihin ne rahat menee, sanoo entinen Mosambikin suurlähettiläs Matti Kääriäinen. No jos gepardihatulle lyödään 20 miljoonaa kouraan, niin kyllähän niillä rahoilla Viagraakin ostetaan ja mikäpä olisi sen parempaa lisääntymisterveydenhuoltoa.

 Monissa kirjoituksissa on nyt vaadittu EeUuta ja Jutta Urpilaista patoamaan Kiinan vaikutusvallan kasvu Afrikassa. Sehän on helppo nakki:
- rakennetaan 5. 000 km rautateitä ja raitioteitä
- 30. 000 km asfalttiteitä
- 10- 20 satamaa laitteistoineen
- 10- 20 lentokenttää laitteistoineen
-  vesivoimaloita teholtaan 30 kertaa Olkiluoto kolmosen verran
- 10. 000 tehdasta, jotka työllistävät 2 miljoonaa afrikkalaista
Tuo kaikki tulisi maksamaan jotain 400- 500 miljardia euroa, mutta juuri tuollaisilla suorituksilla Kiina on sen vaikutusvaltansa Afrikassa hankkinut. Onhan meilläkin varaa, koska  mehän olemme Suuri ja Mahtava Euroopan Unioni!

Ei tietysti EU: lla ole varaa mihinkään tuollaiseen, mutta Kiinan rakennettua infran voivat myös kymmenettuhannet eurooppalaiset yritykset nyt mennä Afrikan markkinoille.

Muuten olen sitä mieltä, että Jutta Urpilainen oli paras mahdollinen vaihtoehto EU- komissaariksi.