Talvivaara on kohuhysterian uhri. Jos joku mittaisi huhtikuussa Helsingin katuvesien jätepitoisuuksia, niin koko kaupunki pitäisi tyhjentää. Matti Mäkelä, kirjailija.HS

Vielä äskettäin valitettiin, että kaivoksemme on päästetty ulkomaisiin käsiin. Nyt sama porukka valittaa, että kaivos on suomalaisissa käsissä. Ben Zyskowicz, kansanedustaja.HS

Heiltä kysyttiin valtion omistaman Solidiumin noususta Talvivaaran suurimmaksi omistajaksi. Talvivaara on ainakin 25 vuoden projekti, joka jo nykyiselläänkin työllistää suoraan yli 1200 ihmistä. Nokian Salon tehtaan lakkautuksen ansiosta työpaikkansa menetti suoraan 1040 ihmistä, mutta kaikkine kerrannaisvaikutuksineen 9. 000 ihmistä jäi työttömäksi. Laskekaa siitä!

Norjan öljykentillä on kuollut erilaisissa onnettomuuksissa jo satoja ihmisiä, mutta siellä ei ole edes harkittu öljynporauksen lopettamista.

Helsinkiin puuhataan ilmaista joukkoliikennettä, mutta samaan aikaan samat ihmiset suunnittelevat autojen satelliittivalvontaan perustuvaa kilometrikorvausta teiden käytöstä. Arvioitu hinta 100 miljoonaa euroa, mutta terveydenhoidon vastaavista "uudistuksista" päätellen hinta voi olla mitä tahansa. Ja kun systeemi ei toimi, niin autoilijan pitää ostaa R- kioskilta lippu voidakseen ajaa omalla autollaan kirkolle lääkäriin tai viinakauppaan.

Muualla maailmassa rakennetaan kilpaa toinen toistaan hienompia luotijunia, mutta meillä rautatiesiltojen keski- ikä on jo 65 vuotta. Asfalttiteitä muutetaan sorateiksi ja pian palannevat hevosrattaatkin liikenteeseen. Miten sitten laitetaan hevonen satelliittiseurantaan, kun se voi laitumella juosta satasten laskun! Ja tamman löytänyt ori voi 5 minuutissa nytkyttää kirkolle ja takaisin. Satelliitin tietojen mukaan!

Onhan meillä tietysti myös näitä  Supercellin kaltaisia pelien suunniteluyrityksiä, jotka tekevät miljoonan kuukaudessa voittoa, työllistävät 100 ihmistä ja maksavat kiltisti veronsa Suomeen. Hatunnosto heille.

Ne ovat kuitenkin vielä pikkuperunoita, kun 5.4 miljoonan asukkaan kansalla pitäisi olla vähintään 3 miljoonaa ( 3. 000. 000 ) työpaikkaa. Pelkästään Autoalan keskusliitto ennustaa 1500 työpaikan katoamista.

Jotenkin minua kyrsii suunnattomasti noiden vihreiden ministerien röyhkeys ja ylimielisyys. Verojen kierrosta selvitään pahoitteluilla, kun taas Lapissa kaksi nuorukaista saa 13. 000 euroa sakkoa ja korvauksia 8 kalan salakalastuksesta. 

Kirvesmiehet ovat perinteisesti tehneet pieniä pimeitä töitä yksityisille ihmisille, mutta sanktiot tiedetään ja niistä ei yritetäkään selvitä anteeksipyynnöillä. Suomessa on nyt vallassa jonkinlaiset vihreät sharia- lait ja vihreille imaameille kaikki on silti sallittua. Ja Bostonin terroristeista löytyy suora yhteys Heidi Hautalaan.