Pohjois- ja Itä-Suomessa kysytään, aikooko hallitus todella siirtää vakiintuneiden Euroopan aluekehitysrahaston ja Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta köyhimmiltä maakunnilta rikkaimmille? Näin kysyvät Kari Rajamäki ja Seppo kääriäinen HS: n mielipidekirjoituksessaan.

Tietysti tyttöhallitus rikkoo tuonkin vakiintuneen käytännön rahojen jakamisesta, kuten se on ”vetänyt paskaksi” kaiken muunkin. Tuota termiä muuten käytti dosentti Pauli Rautiainen viitatessaan hallituksen kaikenlaisten lakien rikkomuksiin.

Miten voidaan valvoa EU: n jättimäisen elvytyspaketin rahojen käyttöä, jos mallioppilas Suomi huijaa omaa köyhälistöään jo lakisääteisten rahojen jaossa! Ei tietenkään mitenkään, mutta senhän me jo tiesimme.

Upporikas Norja sai rahaa EU: n ilmastotalkoisiin, vaikka se ei ole edes unionin jäsen, mutta Suomi ei taaskaan mitään. Norjalla jää joka vuosi Suomen budjetin verran ylijäämää, minkä takia sillä on yli 1. 000 miljardin euron öljyrahastot. Suomi on sitten velkarahalla tukemassa näitä miljardöörejä.

Matti Vanhanen ylistää kesäkuun työllisyysastetta, joka oli ennätykselliset 76%. Toukokuun työllisyysaste oli siis 72%, mutta kesäkuussa se oli jo ennätykselliset 76%, joten muutamassa viikossa tyttöhallitus loi 100. 000 uutta työpaikkaa! Kyseessä on todennäköisesti taas ”kreikkalainen kirjanpito”, jolla Kreikka pääsi euroon ja jolla Suomessa yritetään nyt saattaa kepulit kuivin jaloin yli budjettiriihen.

Krista Kiuru on väärentänyt kaikki maskitutkimukset ja aikaisemmat työllisyysluvut, mutta olisiko nyt työministeri Tuula Haatainen asialla. Kesäkuussa on lukemattomille työpaikoille otettu kesälomittajia paikkaamaan lomille lähtijöitä ja nyt Haatainen on määrännyt nämä kaikki laskettaviksi uusiksi työllisiksi. On siis kymmeniä tuhansia työpaikkoja, jotka nyt lasketaan kahden ihmisen työpaikoiksi. Ei tuollaisia järjettömän suuria hyppäyksiä työllisyysluvuissa ole ennen ollut.